YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik Abonelerine 'serbest Tüketici' Uyarısı

Adem YAZICI/ANKARA, Tamay, bir önceki takvim yılına ait toplam elektrik enerjisi tüketimlerinin serbest tüketici limitini geçen tüketicilerin 'Serbest Tüketici' statüsü

Elektrik Abonelerine 'serbest Tüketici' Uyarısı

Adem YAZICI/ANKARA, Tamay, bir önceki takvim yılına ait toplam elektrik enerjisi tüketimlerinin serbest tüketici limitini geçen tüketicilerin 'Serbest Tüketici' statüsü kazanabileceğini ve indirimli enerji temini yapabileceklerini belirtti.
Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinin 25'inci maddesi uyarınca 4 bin kilovat saat ve üzerinde yıllık elektrik enerjisi tüketen abonelerin serbest tüketici olabilecekleri hatırlatıldı. Bunun Türk Lirası karşılığının ise yaklaşık 130 TL olduğunu belirten Kutlu Tamay, "Aylık elektrik faturanızın ortalama 130 TL ve üzeri olması, geçmiş dönemlere ait elektrik faturası borcunuzun bulunmaması ve elektrik sayacınızın dijital olması durumunda herhangi bir özel tedarik şirketi ile anlaşma imzalayıp, yüzde 8 civarlarında indirimle enerji temin edebilirsiniz" dedi. Serbest tüketici limiti ile ilgili mevzuattan faydalanılmasının tüketici için herhangi bir riskinin bulunmadığını kaydeden Tamay, şöyle dedi:
"Başka bir enerji tedarik şirketine geçişinizde hiçbir altyapı Bu fırsattan az veya çok elektrik enerjisi tüketen her abonenin faydalanmasının kendi yararına olacağını kaydeden Kutlu Tamay, "Özellikle de büyük işletmelerde yıllık giderlerin indirilmesi adına işletmeye ciddi anlamda faydalar sağlayacaktır" dedi. EMSİAD Başkanı Ahmet Soylu ise aylık ortalama 150 lira elektrik faturası ödeyen özel veya tüzel kişiler için yılda yaklaşık 1 faturanın bedavaya geldiği anlamı taşıyan bu avantajı tüketicilerin dikkatine sunduklarını belirtti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler