YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havalar yeniden soğudu, yarına dikkat!

Türkiye, dün akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Havalar yeniden soğudu, yarına dikkat!

Türkiye, dün akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Türkiye yağışlı bir haftaya girdi. Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı, akşam saatlerinden sonra kuzey batı yörelerde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların, Marmara Bölgesi’nin güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile öğle saatlerinden sonra Trakya’da akşam saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Kahramanmaraş ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

KAR ALARMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda "kar" alarmına geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan tahminlere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, İstanbul da yağışın akşam saatlerinden itibaren önce karla karışık yağmura (sulu kar), ardından da kara dönüşmesi bekleniyor. Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, bu gece ile Çarşamba öğle saatleri arasında kuvvetli yağacağı (kar kalınlığı: 5 ila 20 cm aralığında) tahmin ediliyor. Meteoroloji'den alınan uyarı doğrultusunda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri saat 15.00 dan itibarin AKOM' DA hazır bulunacaklar. Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzlara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildi. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor"

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Marmara Bölgesi’nin güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekti. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Kuvvetli yağmurlu (4/6)

ANKARA: Yağmurlu (3/10)

İZMİR: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/13)

ADANA: Sağanak yağışlı (9/16)

ANTALYA: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/16)

SAMSUN: Çok bulutlu (5/16)

ERZURUM: Kar yağışlı (-21/-5)

VAN: Parçalı bulutlu (-7/4)

DİYARBAKIR: Yağmurlu (-1/10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Güney ege kıyıları ile zamanla kuzey ve kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak akşam saatlerinden sonra Kütahya çevreleri ile Gece saatlerinden sonra İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Adana, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bugün bölgenin batısında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İÇADANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur, sabah saatlerinde kuzeydoğusu ile gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Pazartesi) bölgenin batısında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batısında akşam saatlerinden sonra Sinop hariç genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra yoğun olmak üzere kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Bayburt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karle karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere öğle saatlerinden sonra Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKA

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler