YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hdp'li Beştaş: Sandıkları Saray'ın Bahçesine Bile Kursanız, Cizre Halkı Gelir Oyunu Kullanır

ANKARA, 1 Kasım seçimleri için İlçe Seçim Kurulunun Cizre'deki oy kullanımı ile ilgili aldığı kararı eleştiren Beştaş, yaptığı yazılı açıklamada

ANKARA, 1 Kasım seçimleri için İlçe Seçim Kurulunun Cizre'deki oy kullanımı ile ilgili aldığı kararı eleştiren Beştaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
AKP ve Erdoğan 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını içine sindiremediği gibi, yasal ve demokratik yollardan tek başına iktidar olamayacağını da anlamıştır. Bunun önündeki en önemli engel, HDP ve ona gönül vermiş olan demokrat, vicdan sahibi kesimler ve artık kendi haklarının ve çıkarlarının bilincinde olan Türkiye halklarıdır. AKP, demokratik olmayan, baskıcı ve halkların iradesini engellemeye yönelik politik ve idari uygulamalarına ek olarak, şimdi de sandık taşıma oyunuyla amacına ulaşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta içinde Cizre İlçe Seçim Kurulu, Cizre'nin neredeyse tamamında seçmenlerin taşınacağına karar vererek, bir skandala ve suça imza atmıştır."
'HALK SANDIKTAN UZAK TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR'
Bu kararla YSK'nn suç işlediğini savunan Beştaş, bunun 1 Kasım'da yeni hilelerin devreye gireceğinin açık göstergesi olduğunu iddia etti. Beştaş açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Cizre söz konusu karar bakımından özellikle seçilmiş bir yerdir. Bu kararla Kürt halkının sinir uçlarıyla oynayıp, yeni provokasyonlar yaratılarak halk sandıktan uzak tutulmaya çalışılıyor. AKP iktidarı ve Erdoğan, 7 Haziran'da olduğu gibi, 1 Kasım'da da halklarımızın temsilcisi ve gerçek toplumsal muhalefetin yürütücüsü olan partimizin seçimde başarılı olmasını istemiyor. Mevcut seçim mevzuatına göre, seçmen kütükleri askıdan indirildikten, yani seçmen listeleri kesinleştikten sonra, seçmenin oy kullanacağı sandığın yerini değiştirmek hiçbir şekilde mümkün değildir. AKP ve Erdoğan şunu bilmelidir ki, Cizre halkı demokratik hakkını kullanmaktan asla geri adım atmayacaktır. Seçim sandıklarını Cizre'den alıp Saray'ın bahçesine bile kursanız, Cizre halkı 1 Kasım'da Saray'ınıza gelir ve oyunu kullanır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler