YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hopa'daki olayları Ankara'da protesto eden 5 kişi tutuklandı

Artvin'in Hopa ilçesinde, bir kişinin hayatını kaybetmesiyle neticelenen olaylarla ilgili olarak Ankara'da AK Parti binasına...

Artvin'in Hopa ilçesinde, bir kişinin hayatını kaybetmesiyle neticelenen olaylarla ilgili olarak Ankara'da AK Parti binasına yürümek isteyen 6 protestocudan 5'i tutuklandı.
Adliyeye götürülen 37 kişiden 31’i savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 6 kişiden 5'i ise, “terör örgütü lehine faaliyette bulunmak ve terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karara göre, Göksel I., Serhat K., Çağdaş E., Ozan G. ve Soner T. “toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ve kamu malına zarar vermek” suçlarından tutuklandı. Sezgi S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mahkeme devam ederken yaklaşık 50 kişilik bir grup arkadaşlarına destek vermek için Adliye önüne geldi. Çevik kuvvet ekipleri ise herhangi bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik tedbirleri aldı. Arkadaşlarının çıkarılacağı kapıya yaklaştırılmayan grup, Adliye’nin tren yoluna bakan kapısında bekletildi. Kararın çıkmasının ardından grup içerisindeki bazı kişiler fenalık geçirdi. Adliye’ye gelen 112 Sağlık ekipleri, şahısları hastaneye götürdü. Bu esnada grup içerisinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Tutuklanan şahıslar ise mahkemenin ağır ceza kapısından arkadaşlarına gösterilmeden cezaevine götürüldü.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler