YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazan'da 'charlie Hebdo' Protestosu

  Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), (DHA) - ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Saadet Partisi (SP) üyeleri, cuma namazı çıkışında Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı

Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), (DHA) - ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Saadet Partisi (SP) üyeleri, cuma namazı çıkışında Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı Fransız mizah dergisi Fransız Charlie Hebdo'yu protesto etti.

Cuma namazı çıkışı bildiri dağıtan partililer, cemaati açıklamanın yapılacağı alana yönlendirdi. Uzun çağrıların ardından toplanan az sayıda kişi, yapılan basın açıklamasını dinledi. SP İlçe Başkanı Kadir Akgün ise toplanan kalabalığın az olmasından dolayı tepkisini dile getirdi. Akgün, "İnsanların ilgisi genel manada böyle. Din konusunda cumamızı kıldık, herkes işine gücüne düşüncesinde ne yazık ki. Fakat Peygamber efendimize yapılan bu hakaretlerin asla arkası kesilmeyecek. Ama bizim de onların hakaretlerine maruz kalan saldırılarına karşı Peygamberimizi savunmamız hiçbir zaman sessiz karşılanmayacak" dedi.

Karikatüristlere yapılan saldırıya da değinen Akgün, "Bizce çok acemice hazırlanmış bir olaydır. Bunlar kendi başlarına yazdıkları senaryonun birer parçasıdır. Müslümanlara hakaret etmek için yapılmış bir senaryodur. İslam'da asla şiddet yoktur. İslam'da asla terör yoktur. Bu konuda Peygamberimizin söyledikleri hadisler vardır ve biz onun ümmetiyiz" dedi.

Partililer tarafından taşınan dövizler, açıklamanın ardından otomobilin bagajına konulup parti binasına götürüldü.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler