YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: İktidar Partisinin Arka Bahçesi Mit Senin Babanın Çiftliği Mi?

ANKARA, Grubunun toplantısında konuşurken kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken Kılıçdaroğlu, onların haklarını sonuna kadar korumanın kendisi için 'Namus

Kılıçdaroğlu: İktidar Partisinin Arka Bahçesi Mit Senin Babanın Çiftliği Mi?

ANKARA, Grubunun toplantısında konuşurken kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken Kılıçdaroğlu, onların haklarını sonuna kadar korumanın kendisi için 'Namus borcu' olduğunu söyledi. CHP lideri şöyle konuştu:
"Kabataş'ta bir kadın var efendim başörtülü. Çocuğu arabadaymış giderken üstleri çıplak 80, 100 erkek kadına saldırmışlar. Çocuğu havaya atmışlar. Kadın üzerinden topluma kin ve nefreti aşılıyorlar. 80, 100 erkek, kadına saldıracak kimse müdahale etmeyecek bir tek fotoğraf olmayacak. Yalan. En büyük yalancı da kaçak sarayda oturmaktadır. Bu ciddi bir olay. Ortaya böylesine bir iddia atıldı. Utanmadan sıkılmadan hala gündeme getiriyorlar. Çünkü onlarda ar damarı yok. Aziz Nesin'in "Fil Hamdi" diye bir öyküsü var. Onu okusunlar."
Kılıçdaroğlu, kısa süre önce Şanlıurfa'ya gittiğini 6 metrelik odada 9 çocuk ve annelerinin yatmek zorunda kaldığını, bu tabloyu AK Parti hükümenin oluşturduğunu savunurken şöyle dedi:
"AKP'nin ne adaleti vardır, ne kalkınması. Neymiş sağlıkta devrim yapmış. Ayakkabı kutularında devrim yaptı onlar. Kul hakkı nasıl yenir orada devrim yaptı bunlar. Biz bunların hepsini biliyoruz. Bu gerçekleri herkesin bilmesini istiyoruz. Artık bu partiden Türkiye'nin kurtulma zamanı gelmiştir. Türkiye'nin vicdanı AKP'yi kabul etmiyor artık."
"69 YILDIR İLK KEZ BEBEK ÖLÜM ORANI ARTTI"
Sağlık sorunlarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne zaman sağlıkta bir derdin olsa elini cebine atıyorsun. 'Alo 182'yi arıyorsun para kesiliyor, doktora gidiyorsun kesiliyor, ilaç alıyorsun kesiliyor. Ayakkabı kutularında kesilmiyor, orada istifleniyor. Bunların yaptığı sağlıkta dönüşümün faturası nedir? 69 yıldır ilk kez bebek ölüm oranı arttı. 2013'te 7.8'e yükseldi" dedi.
"KAÇAK SARAY YAPTIRACAKLARINA ŞANLIURFA'YA HASTANE YAPTIRSALARDI"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendilerine kaçak saray yaptıracaklarına Şanlıurfa'ya hastane yaptırsalardı bu tabloyla karşılaşmazdık" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Matbaa 1439 yılında icat edildi Gütenberg tarafından. Osmanlı'ya gelişi 287 yıl sonra oldu. Gazeteye bakalım. İlk gazete 1605'te yayınlandı. Türkiye'de ilk gazete 255 yıl sonra yayınlandı. Cumhuriyeti kuranların acelesi vardı, o yüzden bu farkı kapatmaya çalıştılar."
Hükümetin ekonomik politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ilanının hemen ardından şeker fabrikaları kurulduğu halde günümüzde bunların "Nişasta bazlı şeker üretmek için" kapatıldığını anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2014'te 996 bin ton şeker ithal edildi. Sen benim ülkemdeki fabrikaları kapatıyorsun, işçileri çıkarıyorsun ve dışarıdan şeker getiriyorsun. Bunun adına da AKP'nin ekonomi politikası denecek. Batsın senin projen. Engelliyorlar, kota koyuyorlar, şeker pancarı ekmeyeceksin diyorlar. Şekeri pancardan üretebileceğimiz halde dışarıdan mısır alıyoruz. CHP'nin iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Açık ve net. Hani diyordu ya 'Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık.' Milliyetçilik o değil. Senin ülkende çiftçi üretecek, işçi çalışacak. Her evde huzur olacak. Yapabilir misin bunu? Yapamazsın. CHP yapar. Nişasta bazlı şeker insan sağlığı için de zararlı. İngiltere ve Fransa'da yasak. Avrupa ortalaması yüzde 5. Türkiye'de yüzde 15. AKP iktidarı Cargill'in önüne yatmıştır" diyerek kürsüyü yumrukladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirilmesine de değindiği konuşmasında AKP'nin ürettiği bütün politikaların çöktüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"AKP artık Türkiye'yi yönetme aczine düşmüştür. Biri diyor ki 'istifa et, seni milletvekili yapacağım' diyor. Öbürü 'eğilim yoklaması yapacağım' diyor. Yine görevine dönüyor. Orası senin babanın çiftliği mi? Adı üstünde milli olmak zorundadır. İktidar partisinin arka bahçesi Milli İstihbarat teşkilatı olamaz. Hakan Fidan'ın geriye dönüşü doğru değildir."
"BU BAŞBAKANIN İRADESİ KOCAMAN BİR SIFIRDIR ETKİSİZ ELEMAN"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin vesayet altında olduğunu, iş başındaki Başbakanın 'Kocaman bir sıfır' iradeye sahip olduğunu kaydederken, "Bir kişiyi seni milletvekili yapacağım diyor istifa ettiriyor ertesi gün fırçayı yiyor gerisin geriye gidiyor. 'Etkisiz eleman' denir ya, etkisiz eleman bir Başbakan var. Gelmiş geçmiş Türkiye'nin en çapsız başbakanı. Biz kriz lafını özellikle ağzımıza almamaya çalışıyoruz. Davutoğlu ekonominin 'e'sini bilmez. O konuşuyor, arkadan ağabeyi konuşuyor. Açık çağrı yapıyorum; Çıkın karşıma. Meydan okuyorsan adam gibi çıkarsın karşıma. Millet de seyreder. Kaçak güreşmek benim kitabımda yoktur. Abisinin ailesini de alabilir yanına. Hep beraber gelsinler. Arkalarına istiyorlarsa ayakkabı kutularını da alabilirler" dedi.
"TÜRKİYE 5'Lİ KIRILGAN EKONOMİ HALİNE GELDİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doların bol olduğu dönemde ülkeyi yönetmenin kolay olduğunu, ABD Merkez Bankası'nın 'Ucuz dolar dönemini kapatacağım' açıklamasının ertesi günü Türkiye'nin '5'li kırılgan ekonomi' haline geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Sormak lazım, ekonomi o kadar güçlüydü de Türkiye ekonomisi nasıl kırılgan hale geldi. Sanayi üretimi düştü. Davutoğlu'nun bunlardan haberi yok. Hayal aleminde yaşıyor. Kuş gibi uçuyor, ayakları yere basmıyor. Bu sanayi üretimi neden düştü? Senin izlediğin ekonomi politikasından düştü. Bir devlet akılla yönetilir. Palavrayla yönetilmez. Yılbaşından 9 Mart'a kadar TL'deki devalüasyon yüzde 11.4. Kim yaptı bunu? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Endonezya'da 5.3. Meksika 4.7, Bizden daha büyük kaybı olan yok. Borsa 5,9 değer kaybetti. Diğer ülkelerin tamamında borsalar yüzde 5 değer kazanmış. Tek kaybeden Türkiye. Türkiye'de işsizlik oranı 10.7. Sorun küresel değil iyi yönetilememesinde."
"HAVUZ MEDYASININ TAMAMI ÇETEDİR ŞU ANDA"
Kılıçdaroğlu, CHP'li Umut Oran'a yönelik bir saldırı, iftira kampanyası sürdürüldüğünü, 'Havuz medyası' olarak nitelendirdiği kesimine göre CHP'nin İsviçre bankları, Türk Dil Kurumu üzerinden para aldığı gibi saçma bir iddia ortaya atıldığını söyledi. CHP Genel Başkanı, "Sayın cumhurbaşkanının kızına suikast düzenlenecekmiş. Deli saçması dedik her yere başvurduk. İspatlamazsanız adam değilsiniz, namertsiniz dedik. Havuz medyasının tamamı çetedir şu anda. Bunun takibini yapacağız" dedi.
"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRALIM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi ile ilgili kurulan kumpaslar bulunduğunu, CHP'yi kapatmanın yollarını aradıklarını iddia ederken "Davutoğlu'na adam gibi bir öneride bulunuyorum: Sen darbelere karşı olduğunu söylüyorsun. O zaman gel yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Bununla ilgili Anayasa değişikliğini de yapalım sözüm söz sözüm namus borcudur. Gelir mi gelmez. Abi ne diyorsun diyecek el pençe divan durarak" ifadelerine yer verdi.
"BU ÜLKEDE 77 MİLYON FİŞLENDİ Mİ ?"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na bir soru sormak istiyorum. Gazeteci, arkadaşçalarımdan istirham ediyorum. Davutoğlu'nu ilk gördüğünüz yerde şu soruyu sorun: Bu ülkede 77 milyon fişlendi mi fişlenmedi mi? Fişlendi diyorsa, ikinci soruyu sorun. Bunu demokrasi ile bağdaşır yönünü bize anlatın. 'Fişlenmedi' diyorsa önümüzdeki Salı gününü bekleyin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: İktidar Partisinin Arka Bahçesi Mit Senin Babanın Çiftliği Mi?Kılıçdaroğlu: İktidar Partisinin Arka Bahçesi Mit Senin Babanın Çiftliği Mi?Kılıçdaroğlu: İktidar Partisinin Arka Bahçesi Mit Senin Babanın Çiftliği Mi?

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler