YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maganda Kurşunu Isabet Eden Başkan Akgül Şikayetçi Olmadı

Ankara'da katıldığı bir sünnet düğününde silahla havaya ateş açan bir magandanın kurşununa hedef olup kolundan...

Maganda Kurşunu Isabet Eden Başkan Akgül Şikayetçi Olmadı

Ankara'da katıldığı bir sünnet düğününde silahla havaya ateş açan bir magandanın kurşununa hedef olup kolundan hafif yaralanan Mamak Belediye Başkanı Akgül, şikâyetçi olmadı.

Dün akşam yaşanan olayda sol omzundan yaralanarak hastanede tedavisi ayakta yapılan Başkan Mesut Akgül, olanları anlatmak için bugün belediye makamında basın açıklaması yaptı. Akgül, olayda kasıt olmadığı gerekçesiyle ateş eden kişiden şikâyetçi olmayacağını söyledi.

Vatandaşlardan gelen davet üzerine düğünlere katıldığını belirten Akgül, 4 yıldır mücadele etmelerine rağmen düğünlerde havaya açılan ateşlerin önünü kesemediklerini ve kırsal kesimde silah kullanma alışkanlığını devam ettiğini dile getirdi. Akgül, "Dün akşam Kusunlar Mahallesi'nde katıldığım bir sünnet düğününde, havaya ateş açılmaya başladı. Tam müdahale edeceğimiz sırada, böyle bir hadise ile karşılaştık. Çok kalabalıktı, masamızın karşısında oturan yaşlı ve çocuklar vardı. Sesle birlikte kolumda bir yanma oldu. Kurşunun çıktığı yer de kanama vardı. Sakinliğimi korudum. Hastaneye kaldırdılar. Allah’tan daha büyük daha farklı bir şey olmadı. Bu sevindirici, şükür ediyoruz." dedi.

Kurşunun sol omzundan girdiğini ve omzunun arkasından çıktığını ifade eden Başkan Akgül, kolunu kullanmasında herhangi bir sıkıntının olmadığını açıkladı. Bu durumdan dersler çıkarılması gerektiğine işaret eden Başkan Akgül, "Bundan sonra benzer olaylar yaşanmaması için katı kurallar uygulanması, daha doğru olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"KAST-I MAHSUS YOK"

Jandarmanın olay ile ilgili soruşturmasının devam ettiğini belirten Akgül, "Kastı mahsus bir hadise yok. Muhtemelen mermiyi silahın ağzına verirken oldu veya silah tutukluk yaptı. Kasıt olmadığı için şikâyetçi olacağımız bir durum söz konusu değil. Tehdit de yoktu. Düğün sahiplerimiz de çok üzgün. Kasıtlı bir şey olsa bunun ortamı orası olmazdı. Yaptığımız icraatlarda hasmımızın olmasına sebep olacak bir şey yapmadık; bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günden itibaren hizmetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz." diye konuştu.

"BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANI ARADI"

Olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kendisini aradığını ve olay hakkında bilgi aldığı aktaran Akgül, "Başbakanımız geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayda kasıt unsurunun olup olmadığını sordu. Ben de böyle bir şey olmadığını söyledim." ifadelerini kullandı.

Olay ilgili şahsi dava açmayacağını vurgulayan Akgül, soruşturmanın tamamlanmasının ardından konu ile ilgili kamu davası açılacağını bildirdi.

Akgül, bugün akşamüzeri Ankara’ya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ı karşılamaya gideceğini de sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler