YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Büyük Başarısı

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce 9 Mart’ta Sincan’da düzenlenen Ankara...

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce 9 Mart’ta Sincan’da düzenlenen Ankara İl Yarışması’nda üç birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük elde etti.4 kategoride 9 ekiple yarışan Mamak Halk Oyunları Ekibi, Bitlis, Ankara ve Giresun’da gerçekleşecek gurup yarışmalarında Mamak’ı temsil edecek.

Kırk beş ekibin kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibi minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere dört kategoride yarıştı. Minikler Van yöresi oyunuyla birincilik, Trabzon yöresi oyunu ile ikincilik elde ederken yıldızlar Trabzon yöresi ile üçüncülük Van yöresi ile ikincilik elde etti. Gençler ve büyükler kategorisinde ise Gençler Seymen ve Trabzon yöresi ile birinci, Urfa yöresi ile üçüncülük elde ederken, büyüklerde Seymen oyunuyla üçüncü oldu. Yarışmanın sonucundan ziyade kültürün kaynaştırıcı ve birleştirici yönünün ortaya çıkmasının daha önemli olduğunu vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ekibi de tebrik ederek, desteklerinin süreceğini kaydetti. Halk oyunlarının ulusal kültürün en önemli miraslarından biri olduğunu kaydeden Akgül, “Halk oyunu kültürümüzü genç nesillere aktarmak ve sevdirmek için eğitici çalışmalara Mamak Kültür Merkezi’nde devam ediyoruz” dedi.

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar bünyesinde açılan halk oyunları kurslarında hocaları Yahşettin Konak ve Sevda Patır yönetiminde eğitim gören kursiyerler küçükler ve büyükler olmak üzere iki kategoride eğitim alıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler