YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mdk'dan Şok Karar

 ERCAN ATA - ANKARA / DHA Türk Spor Tarihinde ilk defa bir federasyonun özerkliğinin kaldırılması kararı alındı. Genel Müdür vekili Ömer Altınsoy'un

Mdk'dan Şok Karar

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Türk Spor Tarihinde ilk defa bir federasyonun özerkliğinin kaldırılması kararı alındı.
Genel Müdür vekili Ömer Altınsoy'un teklifi ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun özerkliğinin kaldırılmasına karar verildi. Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun kapatılarak özerkliğinin alınıp Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığına bağlanması teklifini kabul etti.
On kişiden oluşan Merkez Danışma Kurulu Spor Genel Müdürü Ömer Altınsoy ve Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan'ın teklif ettiği karar, son yapılan toplantıda oylandı ve Federasyonun özerkliğinin kaldırılmasına karar verildiği öğrenildi.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK:
Merkez Danışma Kurulu'nun aldığı bu karar önce Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altınsoy'a gidecek, teklifi verenlerden olan Altınsoy kararı onaylayıp Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a gönderecek. Kılıç onaylarsa, özerkliğin kaldırılması teklifi önce Başbakan'a, ardından Bakanlar Kurulu'na iletilecek. Onanırsa resmi gazetede yayımlanarak federasyonun özerkliği Türk spor tarihinde bir ilk olarak kaldırılmış olacak. Bu karar 2004 yılında özerk olan Federasyonlar tarihinde bir ilk olacak.
Alınan bilgiye göre, dün yapılan toplantıya teklifi veren Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altınsoy, Spor Faliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Sezai Bağbaşı Okul Sporlarının Türkiye içerisindeki faaliyetlerini Spor Faaliyetleri Dairesi yürütürken, yurtdışı organizasyonlarını ise Federasyon yürütüyordu. Son 4 yılda katıldıkları 24 organizasyonda ilk üç içerisinde yer alan federasyonun kapatılması teklifi şaşkınlıkla karşılandı. Spor Genel Müdürü ve Spor Faaliyetleri Başkanı Ömer Kalkan, bu teklifi spor camiasında şok karar olarak değerlendirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler