YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mhp Meclis Grup Toplantısı (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini, “İsrail kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini, “İsrail kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3.5 yıllık süründürme ve oyalamadan sonra, Suriye ve İran’ı baz alan gizli gündem nedeniyle özür dilemiştir. Hedef Suriye’dir, hedef İran’dır ve hedef İsrail’in güvenliğini sağlama alarak, Kürdistan’ın kurulmasına yol ve alan açmaktır” sözleriyle değerlendirdi.

Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda, Mavi Marmara saldırısından dolayı İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini değerlendirdi. AK Parti zihniyetinin saldırıyı izleyen yıllarda bu mütecaviz harekete karşı gerektiği gibi karşı koyamadığını ve lazım gelen cevabı veremediğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın hamaset nutuklarıyla vakit geçirdiğini, onuru yara alan Türk milletinin müsterih olması için hiçbir derinlikli ve sonuç alıcı yöntem geliştiremediğini söyledi. MHP olarak başından beri, İsrail tarafından özür ve tazminat meselesinin yerine getirilmesinden bahsettiklerini ve bu görüşmelinden bir an olsun ayrılmadıklarını ifade eden Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın bizim tarafımızdan söylendiğini iddia ettiği, İsrail özür dilemez, beklemeyin’ sözleri ise tam anlamıyla yalan ve iftiradan ibarettir.

Kendisinin İsrail’e yönelik olarak sarf ettiği; ‘terörist, bozguncu, sapık, vahşi, barbar, katil, cani’ sözleri gerçek olup henüz tazeliğini korumaktadır. Üstelik Mavi Marmara saldırısından çok kısa bir süre sonra, İsrail’in OECD’ye üye olmasına onay veren de Başbakan ve hükümetinden başkası olmamıştır. Şimdi kalkıp İsrail Başbakanının Obama talimatlı ve bölgesel hesaplar öyle gerektirdiği için özür dilemesini iç siyasete malzeme yapılması, istismarcılığının tekrar tescili olarak görülmelidir. Anlaşılan İsrail kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3.5 yıllık süründürme ve oyalamadan sonra, Suriye ve İran’ı baz alan gizli gündem nedeniyle özür dilemiştir. ABD Başkanı iki tarafı da terbiye etmiş, telefon diplomasisiyle aralarını bulmuştur” diye konuştu.

Bahçeli, bu özür meselesinin birçok düşündürücü tarafları, sorgulanması gereken yanları bulunduğunu kaydederek, “Teknik ayrıntıya girmeksizin ifade etmek gerekirse, AKP hükümeti bölgesel projeler kapsamında İsrail’e yanaştırılmış, BOP’un hedeflerine, küresel planların emellerine kanalize edilmiştir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, Avusturya’da Siyonizm’e yönelik kullandığı sözlerini tamir ettiğini ve ABD’nin tepkilerini frenlediğini belirten Bahçeli, “Obama’nın Ortadoğu seyahati sırasında gerçekleşen bu özür meselesi tesadüf görülmemeli, İsrail’in bir tavizi olarak değerlendirilmemelidir. Hedef Suriye’dir, hedef İran’dır ve hedef İsrail’in güvenliğini sağlama alarak, Kürdistan’ın kurulmasına yol ve alan açmaktır” dedi.

Bahçeli, tüm bu gerçekler ortadayken, özür meselesinden siyasal rant ummak ve bilboardları Başbakan’a minnet sözleriyle donatmanın ilkel bir mantığın ürünü, fırsatçı zihnin telaşı olarak görmek gerektiğini söyledi.

PKK’YA GELİNCE HAVA GAZI”

“Başbakan Erdoğan keşke Filistin’in üzerine düştüğü kadar Türkiye’nin hakkını savunabilseydi, keşke İsrail’e söylediği ağır sözlerin küçük bir bölümünü PKK’ya ve himayeden güçlere yönelik seslendirebilseydi” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama PKK’ya gelince hava gazı olan kafa yapısı, istismara gelince havalarda gezmiş, İsrail’e de düne kadar verilen izin çerçevesinde hav atmaktan geri durmamıştır. Ne var ki, bu aldatma ve kandırmaya artık kimse inanmamakta, kimse de itibar etmemektedir. AKP sinsiliği bundan sonra tezgahını başka yerlere açmalı ve maharet sahibi olduğu istismarın yenilerini aramalı ve bulmalıdır.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler