YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Büyükataman'ın Başbakan'a 'gazilik' Tepkisi

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Balıkesir'de yaptığı...

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Balıkesir'de yaptığı konuşmada bir gazi ile arasında geçen diyaloğu değerlendirdi. Büyükataman, Erdoğan’ın konuşması esnasında gazilere yönelik bazı sözlerinin gazileri derinen yaraladığını savunarak tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın güneydoğuda teröre, ayrılıkçılığa, bölücülüğe karşı verilen mücadelede şehit ya da gazi olmuş Mehmetçiklerin şehitliğini, gaziliğini sorgulayan bir ideolojik temelden beslendiğini savunan Büyükataman, söz konusu gaziyi azarlayarak Türk milletini ve gazileri derinden yaraladığını öne sürdü.

İsmet Büyükataman şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başbakan unutmamalıdır ki; Türk milletinin kurduğu her devlet, gazi karakterlidir. Türk milleti her türlü düşmanlığa karşı ‘ölürsem şehit kalırsam gazi' ilkesinden hareket etmiş ve bu sayede tarih sahnesinde nice kalıcı izler ve kahramanlık hikayeleri bırakmıştır. Gazi kendi varlığını din, bayrak ve vatan gibi mukaddesler uğruna feda etmek demektir ki her türlü fedakarlığın üzerinde bir durumdur. Onlar vatan sevgisinin sembolüdür. İçinde vatan sevgisi olmayanlar, şerefle ilgili sicili bozuk olanlar; gaziliğin şerefini de anlamazlar."

"GAZA RUHU VE İDEOLOJİ KAVRAMLARI..."

Milliyetçiliği vatanseverliği dökülen asfalt, dikilen bina ile ölçen bir aklın asırlara dayanan fütuhat, cihat, gaza mefhumları ile bir özdeşleşme kurmasının elbette mümkün olmayacağını aktaran Büyükataman sözlerini, "Türklüğü ateşin ortasından çekip alan Mustafa Kemal'in Gazi' sıfatının derin manalarını sezemeyenlerin elbette ki Osmanlı'yı kuran Gazi'lik düşüncesini velhasıl, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi ve Orhan Gazi'yi anlamaları beklemek abesle iştigaldir. Ve tabii bu ruh ikliminden uzak kişilerin Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine miras kalan oradan Kıbrıs'a, 1980 öncesi komünizme karşı verilen mukaddes mücadeleye ulaşan ve günümüzde bölücülüğe ve hainliğe karşı mücadelede canlılığını devam ettiren gaza ruhu ve ideolojisini kavramaları mümkün değildir." şeklinde sürdürdü.

"SİZ ONLARI KULLANIYORSUNUZ"

MHP’li Büyükataman yazılı açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Gaziler bir şeyi kullanmıyor, suiistimal etmiyor; zaten kullanacak kolları bacakları yok. Bilakis siz onları ve kaybettikleri kollarını bacaklarını kullanıyorsunuz. Onlar da ana kuzusu, bir ana babanın evladı; sizin oğlunuzun gemileri var, onların oğullarının bacakları kolları yok. O sizin oğlunuz olduğu için torpille gemi alıyor, bu Anadolu insanının oğlu olduğu için iki bacağını kaybediyor. Her şeye çattınız, ürkütülmüş fincancı katırı gibi ne varsa yıktınız ziyan eylediniz. Sıra gaziliğe geldi; ama unutmayın bunlar hem milli hem dini kavramlardır. O gazilerin komutanları ve hamileri de bir Uhud Gazisi'dir. Besmelesiz abdestsiz o işleri ağzına dolayanlar; milletin tokadından önce başka yerin tokadını yiyeceklerini unutmamalıdırlar.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler