YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan: Bu Bir Afettir

ANKARA, Elektirik kesintinin kentteki hayatı felç ettiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan: Bu Bir Afettir

ANKARA, Elektirik kesintinin kentteki hayatı felç ettiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm Türkiye'de bir anda elektrik kesintisi meydana geldi. 47 ilde meydana gelen elektrik kesintisi hayatı felç etmeye devam ediyor. Bu bir afettir" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Kesintiyle birlikte vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen Candan, "Kentte hayat durdu, kent yaşamı felç oldu. Ulaşım hizmetlerinden sağlık hizmetlerine eğitim hizmetlerine kadar, ülke çapında büyük bir kentsel mağduriyet yaşanıyor bu bir afettir. Ülkedeki enerji politikasının tek yanlılığı yetersizliği bu kentsel afetle birlikte ortaya çıkmıştır. Ülkemiz güneş, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmayıp, enerjide ağırlıkla doğal gaz ve termik santrallerine bağlı elektrik enerjisi üretmektedir. Sistemde meydana gelen böylesine büyük bir çöküntüde kentte aydınlanma hizmeti dışında, güvenlik, ısınma, iaşe, sağlık, eğitim, tüm alanlar sorun alanı haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
'MİLYONLARCA İNSAN ÇARESİZLİĞE TERK EDİLMİŞTİR SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ'
Kentlerimizde, deprem ve benzeri doğal afetlerde olduğu gibi risk yönetim planı olmadığı ortaya çıkmıştır diyen Candan "Böylesine ciddi bir kentsel çöküntü ve mağduriyet karşısında ilgili kurumların, başta valilikler ve büyükşehir belediyeleri olmak üzere, yetkililerin sessizliği, kentlerde yaşayanlara ne yapılması gerektiğine dair hiç bir şey söylenmemesi, düşündürücü olmasının ötesinde utanç vericidir. Türkiye kentlerinde milyonlarca insan çaresizliğe terk edilmiştir. Sorumlular istifa etmeli" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler