YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nallıhan’da Tarihi Konakların Restoresine Başlandı

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak’ın tescilli kültür varlığı eserleri arasında bulunan taşınmazların restorasyonuna başlandığını söyledi.

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak’ın tescilli kültür varlığı eserleri arasında bulunan taşınmazların restorasyonuna başlandığını söyledi. Kaymakam Demirayak, İlçe merkezinde başlatılan çalışmalar kapsamında çarşı merkezinde bulunan bazı taşınmazların kullanım haklarının 10 yıllığına, restorasyon karşılığında bedelsiz olarak Nallıhan Kaymakamlığı bünyesine alındığını söyledi. İlçede 1. derece koruma altında bulunan tarihi konaklardan bazılarının restorasyon projelerinin hazırlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek aldıklarını belirten Demirayak, "Ankara İl Özel İdaresi bünyesinde yer alan 'Taşınmaz Kültür Varlıklarına Katkı Payı' kaynağını kullanarak restorasyon çalışmalarına başladık” dedi. İlçe merkezinde bulunan tarihi konakta yürütülen restorasyon çalışmalarını inceleyen Demirayak, "İlçedeki kültür varlıklarının korunmasında çok önemli bu bir başlangıçla, koruma altında bulunan konakların restorasyon çalışmalarını yaparak turizme kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler