YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nallıhan'daki Kuş Cenneti Cıvıl Cıvıl

Nallıhan ilçesinin Davutoğlan Mahallesi'nde bulunan kuş cennetinde, yeni gelenler de dahil 170 dolayında kuş türü güzel görüntülere sahne oluyor. 

Nallıhan ilçesinin Davutoğlan Mahallesi'nde bulunan kuş cennetinde, yeni gelenler de dahil 170 dolayında kuş türü güzel görüntülere sahne oluyor. Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, soyu tehlikede bulunan kara leyleğin Türkiye'de en çok burada görüntülendiğini söyledi. Kuş cennetinin, Türkiye'deki 6 balıkçıl türü ile 10 tür yırtıcı kuşa, 5 tür baykuşa, 35 tür su kuşu ve bülbül başta olmak üzere 80 tür ötücü kuşa ev sahipliği yaptığına değinen Öntaş, şunları söyledi: "Kara çaylak, leylek, gökkuzgun gibi türlerde en çok rastlanan kuşlardır. Nesli tehlikede bulunan küçük karabatak, kaya kartalı, bıldırcın kılavuzu, yaz ördeği, ulu doğan, peçeli baykuş, küçük kerkenez, akkuyruklu kartal, balık kartalı, kara akbaba, gökdoğan burada görülmektedir. Gökdoğan'ın Türkiye'de 30 üreme yerinden biri Davutoğlan kuş cennetidir." Boğazlardan gelen kuşların göç yolu üzerinde bulunan bu alanın ilkbahar ve sonbaharda göç eden kuşların beslenmeleri, dinlenmeleri, barınmaları ve bazı türlerin de üremeleri için uğrak yeri olduğunu belirten Öntaş, "Kuş cenneti ve çevresi jeolojik yapısı ile açık laboratuvar niteliği sunan saha, çökelme ortamının özelliklerini yansıtan sarı, kahve ve kırmızımsı tabakaların üst üste tekrarlanması ile görsel açıdan da üstün bir peyzaj güzelliğine sahiptir. Buradan geçenler mutlaka kuş cennetinde mola vererek, kuşların seslerini ve doğal güzelliği görmeden geçemezler” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler