YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öldüresiye Dövülen Sokak Köpeğini Ameliyat Ettirdi

Adem YAZICI / ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Yenimahalle ilçesi Yaylaçık bölgesinde tüyler ürpertici bir şekilde işkence yapılarak çivili sopa ve sivri

Öldüresiye Dövülen Sokak Köpeğini Ameliyat Ettirdi

Adem YAZICI / ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Yenimahalle ilçesi Yaylaçık bölgesinde tüyler ürpertici bir şekilde işkence yapılarak çivili sopa ve sivri bir cisimle öldüresiye dövülen bir sokak köpeği bulundu. Ölümcül darbeler alıp, yüzü ve gözü kan içerisinde, kafası da şişen köpek, hayvansever Pınar Şeker tarafından arkadaşlarının da yardımı ile Veteriner kliniğine götürüldü. 'Garip' adı verilen köpek hemen ameliyata alındı.

İŞKENCE GÖRÜP, GÜNLERCE ÇARESİZ KALDI
Bir reklam ajansında tasarımcı olarak çalışan Pınar Şeker, her hafta sonu sokak hayvanlarını beslemek amacıyla arkadaşı Esra Şenbaş ile gittiği yerlerden birinin de Yenimahalle Yaylacık Kuzey Yıldızı bölgesi olduğunu söyledi. Bölgede hayvanların zehirlenip, sık sık şiddet yoluyla öldürülmesine rastladıklarını belirten Şeker, "Köpeklerin dövüştürüldüğüne dair bilgiler aldık, ancak henüz ispatlayamadık. 7 Aralık Pazar günü aynı bölgede kardeşim Rumeysa Şeker tarafından yüzü kan içerisinde ve kafası şiş olan bir köpek haberi aldım. Arkadaşlarımın da yardımıyla köpeği HS Veteriner Kliniğine yatışını yaptırdık. Veterinerimiz Hüseyin Solak'ın verdiği ilk bilgiler, çivili bir sopa ya da sivri bir şeyle yüzüne ve kafasına ölümcül darbeler almış olduğu yönündeydi. Tahminlere göre olay yeni olmamış ve bu şekilde günlerce yaşamış olması bile bir mucize" dedi.

İŞKENCENİN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ
Ölümcül darbelerle işkence gören köpeği sosyal medyada 'Garip' ismiyle paylaştıklarını belirten Pınar Şeker, 25 bin defa tıklanıp görüntülendiğini kaydetti. Şeker, "Artık duyarlı insan kitlesi artıyor, ancak amaç daha fazlasını bilinçlendirmek olmalı. Çünkü artık çocuklar, gençler bile hayvanlara işkence ediyor. Hukuksal anlamda yaptırımlar olmadığı için, işkencenin önüne geçemiyoruz. Bir hayvana işkence ederek öldüren kişi 2 bin lira gibi küçük bir meblağ ile olaydan sıyrılabiliyor. Basına yansımamış olan bunun gibi binlerce olay var. Hayvanlar bizim dünyayı paylaştığımız diğer canlılar. Yazın susuz, kışın karın, yağmurun altında aç kalıyorlar. İnsanların çocuklarını hayvan sevgisi ile büyütmeleri, onlara zarar vermemeleri, mevsimsel olarak korunaklı alanların yapılmasına dair yönlendirici kamu spotları oluşturulmalı. Biz hayvan severler olarak her şeye tam anlamıyla yetemiyoruz. Özellikle de kanun bizi desteklemezken" diye konuştu.

Veteriner Hüseyin Solak, 'Garip' adı verilen hayvan üzerinde yapılan ilk muayenede çivili bir sopa yada kesici bir aletle baş bölgesinden ciddi darbeler aldığını, burnun hemen üstünde bol miktarda hematom biriktiğini ve sağ gözün neredeyse tamamen kapanmak üzere olduğu, hemen altında bir fistül oluştuğunu ve bu fistülden sürekli iltihap geldiği, sol gözün hemen üstünden bir fistülun oluştuğunu ve bu fistülden de sürekli iltihap geldiğini söyledi. Hayvanın kılcal damarından sürekli kanama geldiğini, sonlandırmak zorunda kalıp, serum verildiğini, antibiyotik yapılıp, ağrı kesici uygulandığını söyledi.

BAŞARILI OPERASYON

Çekilen röntgende nazal kemiğinde kırık gözlendiğini belirten Veteriner Solak, yapılan tetkiklerden sonra anestezi protokolu uygulanıp, cerrahi bir operasyonla kırık bölgeyi onarıp, temizleyerek kapattıklarını söyledi. Solak, "Operasyonda bölgede iltihap katılaşmış durumdaydı. Bütün iltihapları temizledik kanamaları durdurduk sağ burun deliğinden hazırladığımız fitili yerlerştirdik ve uygun yöntemlerde açtığımız dokuları dikerek operasyonumuzun ilk aşamasını tamamladık. Sonrasında sağ gözün hemen altında maxillar bölgede bulunan fistülü açtık, temizliğini yaptık, diren koyduk ve kapattık. Sonrasında sağ göz çok fazla kapandığı ve Entropion şekillendiği için entropionu gidermeye çalıştık göz temizliğini yaptık . Son olarak sol gözün hemen üstünde frontal bölgenin alt sınırında yer alan fistülü açtık temizliğini yaptık ve kapattık. Gerekli enjeksiyonları yapıldıktan ve yakalık takıldıktan sonra operasyonumuzu tamamaladık" dedi.

Operasyon gerçekleştirdikleri hayvana günlük enjeksiyon uygulanacağını belirten Veteriner Solak, Cuma günü sabahı koydukları drenlerin uzaklaştırılacağını belirterek, "Bu süreçtede çocuğumuz' dediğimiz hayvanı sürekli gözetim altında tutacağız" dedi.

Öldüresiye Dövülen Sokak Köpeğini Ameliyat EttirdiÖldüresiye Dövülen Sokak Köpeğini Ameliyat EttirdiÖldüresiye Dövülen Sokak Köpeğini Ameliyat Ettirdi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler