YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te Düşen Askeri Helikopter

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında jandarmaya ait sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle ilgili,...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında jandarmaya ait sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle ilgili, "Aldığımız ilk bilgiler, havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma sonucu bir düşme olduğu yönünde" dedi.

Bozdağ, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısı öncesi Siirt'in Pervari ilçesinin kırsal kesiminde Jandarma'ya ait sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması olayına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Devletin bütün ilgili birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bozdağ, "Komutanlarımız, bakanlarımız, valilerimiz ve bölgedeki görevlilerimizin tamamı sabah olayın duyulduğu andan itibaren konunun üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar. Şu anda kazanın olduğu yere ulaşım sağlanmış, şehitlerimizin cenazelerine ulaşıldı ve Siirt merkeze şehitlerin intikalleri devam ediyor. Oradaki işlemler tamamlandığında sonuçlar açıklanacak. Bizler de gerekirse gideceğiz" diye konuştu.

Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin soru üzerine Bozdağ, "Aldığımız ilk bilgiler havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma sonucu bir düşme olduğu yönünde. Konuyla ilgili araştırmalar devam ediliyor. Askerlerimiz operasyona gidiyordu" karşılığını verdi.

Bozdağ, şehitlere yapılacak törenlerle ilgili ise, "Törenle ilgili değerlendirmeler sürüyor. Şehitlerimizle ilgili çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar bittiğinde gerekli açıklamalar kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler