YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Thy, Somali'ye 2 Milyon Dolar'lık Insani Yardım Taşıyacak

 ANKARA, Kıtlıkla mücadele eden Somali halkına destek amacıyla sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından paylaşılan video, kısa sürede milyonlara ulaştı.

Thy, Somali'ye 2 Milyon Dolar'lık Insani Yardım Taşıyacak

ANKARA, Kıtlıkla mücadele eden Somali halkına destek amacıyla sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından paylaşılan video, kısa sürede milyonlara ulaştı. Hollywood’un en ünlü aktörlerinden Ben Stiller, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından 'Eğer iki dakika ve yirmi saniyeniz varsa bunu izleyin' mesajıyla birlikte Somali'de yaşanan insani krizle ilgili bir paylaşım yaparak, Mogadişu'ya tarifeli seferler düzenleyen THY'den bölgeye gönderilecek yardımlar için bir uçak tahsis edilmesi çağrısında bulundu. #TurkishAirlinesHelpSomalia Bu çağrıya yanıt, cuma günü Türk Hava Yolları'nın resmi sosyal medya hesabından geldi. THY, Somali'ye gönderilecek insani yardım malzemeleri için bir uçak tahsis edeceğini duyurdu. Türk Hava Yolları'ndan olumlu yanıt alınmasının ardından crowdfunding Yardım kampanyasını düzenleyen Ben Stiller ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından bağış kampanyasıyla ilgili bağlantıyı paylaşarak, "Ben Stiller ve arkadaşları Somali halkı için çok güzel ve ince bir çalışma yapıyor. Biz yardım etmeye hazırız" mesajı gönderdi. Kalın'ın mesajı, Stiller tarafından takipçileriyle paylaşıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler