YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tiyatrocu Tanülkü'den Engelli Muhammed'e Destek

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA)-ANKARA'NIN Altındağ ilçesinde ailesi ile birlikte yaşayan ve yaptığı resimlerle gündeme gelen 25 yaşındaki zihinsel engelli

Tiyatrocu Tanülkü'den Engelli Muhammed'e Destek

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA)-ANKARA'NIN Altındağ ilçesinde ailesi ile birlikte yaşayan ve yaptığı resimlerle gündeme gelen 25 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Yalçın'a 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Şahin Abi' olarak tanınan devlet tiyatrosu sanatçısı, film ve dizi oyuncusu Turgay Tanülkü destek sözü verdi. Muhammed'in yaşadığı gecekonduyu ziyaret eden Tanülkü, sanatsal çalışmalarında ve Yön Sanat Atölyesi'nin oyunlarında Muhammed'in eserlerini tanıtma sözü verdi.

Zihinsel engellerini resim yaparak aşan Muhammed Yalçın'a, ünlü tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü'den tam destek sözü geldi. 'Kurtlar Vadisi' dizisinin 'Şahin Abisi' olarak bilinen 'Ferhunde Hanımlar ve Güller Savaşında' dizilerinde karakter oyuncusu olarak tanınan Turgay Tanülkü, ailesiyle birlikte Muhammed'in yaşadığı gecekonduyu ziyaret etti. Muhammed'in engellerine rağmen iç dünyasını yansıtan ürettiği özgün sanatsal eserlerini hiç bir maddi destek beklemeden oyun öncesi ve sonrasında sergileyerek destek vereceği sözünü veren sanatçı Tanülkü, şunları söyledi:

"Ruh ve onur kavgası veren evlatlarımız bizim çok önemli. Bu evlatlarımızın ayakta durması, fiziki ve maddi destek sağlamak için yanlarındayız. Hiç kimseye bağlı olmaksızın Muhammed gibi insanlara destek için yanlarındayız. Benim asıl sanatçılık düşüncem ötelenmiş her insanla, sanatla uğraşan her insanla ve toplumla beraber olmak amacındayım. Amacımız, bu gibi insanlara maddi ve manevi destek vermek, üretimlerini maddiyata çevirmek, kendi onurları ile ayakta kalmalarını sağlamak. Kendi kişilikleri ve özgürlükleri ile kimseye 'eyvallah' demeden dik duruşlarını görebilmek için yanlarındayız. Muhammed'in ürettiği sanatsal ürünlerini acıyarak değil, severek sahip olmalarını desteklemek için bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

Tiyatrocu Tanülkü'den Engelli Muhammed'e DestekTiyatrocu Tanülkü'den Engelli Muhammed'e Destek

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler