YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Tabipler Birliği’nden ‘taşeron’ Protestosu

Türk Tabipler Birliği yanlısı bir grup, sağlıkta taşeron işçilere boş senet imzalatılması ve taşeron çalışma...

Türk Tabipler Birliği yanlısı bir grup, sağlıkta taşeron işçilere boş senet imzalatılması ve taşeron çalışma düzenini protesto etti.

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi önünde yapılan eylemde, “Taşeronu sağlıktan süpüreceğiz” sloganları atıldı. Boş senetlerin döviz olarak taşındığı eylemde grup adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu yaptı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık emekçilerinin taşeronluğa mahkum edildiğini söyleyen Erdolu, her şirket değişikliğinde taşeron işçilerinin kazanılmış haklarının gasp edildiğini belirtti. Eylem yeri olarak seçtikleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin taşeron sağlık işçilerine boş senet imzalattıklarını iddia eden Erdolu, bu düzene bir son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler