YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçlarını AA'dan Izledi

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA)  bin 500 haberci ve  binlerce veri sağlayıcısının görev yaptığı "Cumhurbaşkanı seçim 2014" yayını, medya kuruluşlarının yüzde 90'i tarafından kullanıldı. 

Seçimin tüm renkleri yansıtıldı Cumhurbaşkanı seçiminde her ilçede görev yapacak şekilde bin 500 haberci ve binlerce veri sağlayıcı görev yaptı. Haberciler, oy verme öncesi, oy verme sırası ve sonrasındaki dikkati çeken tüm gelişmeleri anında fotoğraflı ve görüntülü olarak haberleştirdi. Her il ve ilçedeki mevcut habercilerini, seçimde görev yapacak serbest habercilerle destekleyen AA, seçimle ilgili tüm gelişmeleri hızlı ve tarafsız şekilde abonelerine aktardı. AA, oylarını kullanan Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi parti temsilcilerinin açıklamalarını da haberleştirdi. YSK'nın seçime ilişkin açıklamalarını, flaş haberlerle duyuran AA, ayrıca seçim güvenliği ve asayişe ilişkin haberler de yayımladı. Sandıkların tamamına yakını açıldıktan sonra haberciler, il bazlı derleme haberler hazırladı. Adayların illerde aldıkları dikkat çekici sonuçlar ve seçime katılım oranları 30 Mart seçimleri ile karşılaştırmalı olarak haberleştirildi. Seçim günü Türkiye'nin farklı yerlerinde karşılaşılan renkli olaylar yansıtıldı. Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerine güvenlik gerekçesiyle, seçim görevlileri ve içerisinde oy pusulası bulunan torbalar, Türk Silahlı Kuvvetlerince helikopterle taşınması, Batman'da Yezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde 2 kişi için kurulan sandık, Antalya'da yürümekte zorluk çeken 81 yaşındaki Fahriye Oral'ın oyunu ambulansta kullanması, Kırklareli'de diyaliz hastası 74 yaşındaki Havva Başelçin'in oyunu kullanacağı Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokuluna tekerlekli sandalyeyle otomobil bagajında getirilmesi, Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan 113 yaşındaki Döne Karaçavuş, Erzincan'ın Akyazı beldesinde yaşayan 74 yaşındaki Zeynep Demiral, Rize'de felçli 71 yaşındaki Hasan Aksu'nun, oy kullanacakları okullara ambulansla götürülmesi, Türkiye'nin en yaşlı seçmenlerinden 120 yaşındaki Fatma Solmaz'ın, Kahramanmaraş'ta sandık başına gitmesi, Sivas'ın Hafik ilçesinde dünyaevine giren Okan Özbek ve Ayşe Çaldıran çiftinin, oy kullanmak için sandığa gelinlik ve damatlıklarıyla gitmesi hafızalara kazınan seçim haberleri arasında yer aldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler