YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversitelilerden Çok Amaçlı Robot

- ANKARA'DA bulunan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri ihtiyaç dahilinde ister müzede rehber, ister hastanelerde yardımcı asistan,

Üniversitelilerden Çok Amaçlı Robot

- ANKARA'DA bulunan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri ihtiyaç dahilinde ister müzede rehber, ister hastanelerde yardımcı asistan, ister fuarlarda ve tanıtımlarda ikram sunabilen çok amaçlı bir robot geliştirdi.

Robot hakkında bilgi veren Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Ceren Doğan, robotu en son Ankara Marka Festivalinde ikram robotu olarak programladıklarını söyledi. Doğan, "Bu aslında rehber bekçi bir robot. Ayrıca modüler bir robot yani tercihe göre kullanım alanı değişebiliyor. Yani müzede rehber robotu olarak da kullanılabilir, hastanelerde yardımcı asistan robot olarak da kullanılabilir, okullarda tanıtımda da kullanılabilir. Ankara Marka Festivaline katıldığımızda ikram robotu olarak kullanmak için yeniden programlamıştık. Yanına insan geldiği zaman robot üzerindeki ikramlardan almaları için insanla temas haline geçiyor, konuşuyor" diye konuştu.

"TAMAMEN ÖĞRENCİ İMKANLARIYLA YAPILDI"

Robotu geliştirebilmek ve üretime geçebilmek için bütçeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Doğan, "4 yıl kadar önce tamamen öğrenci imkanlarıyla yapıldı. Dış cephe aynı olsa da içi tamamen öğrencinin kendi yaptığı, yeniden programladığı bir robottur. Bütçe olarak öğrenci imkanlarıyla hazırlanmış prototip tarzında bir robot bu. Eksiklerini tamamlamaya ve daha çok geliştirmeye çalışıyoruz. Bütçe oluşturabilirsek, aklımızda ilerletmek istediğimiz başka özellikler de var" dedi.

()

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler