YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversitelilerden Sanayiye Proje Desteği

- ANKARA’DA bulunan Atılım Üniversitesi bünyesindeki Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’nde üniversite öğrencileri çeşitli projelerle otomotiv sanayisinden savunma sanayisine, havacılık

Üniversitelilerden Sanayiye Proje Desteği

- ANKARA’DA bulunan Atılım Üniversitesi bünyesindeki Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’nde üniversite öğrencileri çeşitli projelerle otomotiv sanayisinden savunma sanayisine, havacılık sanayisinden uzay sanayisine kadar pek çok sanayi koluna proje üretiyor.

Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi (MŞMM) hakkında bilgi veren Atılım Üniversitesi MŞMM Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, “Merkezimiz 2010 yılında Kalkınma Bakanlığı’nın altyapı desteği ile kuruldu. 6 buçuk yıldır Türk ve yabancı sanayinin yanında diğer üniversitelere de veriyoruz. Buradaki temel amaç Türk sanayine metal şekillendirme alanı içinde ARGE hizmeti vermek. Otomotiv sanayi, savunma sanayi, havacılık sanayi, uzay sanayi, ev eşyaları sanayi, makine imalat sanayi gibi birçok sanayi kolunu içeriyor. Tüm bu alanlarda sanayicimize destek veriyoruz. Şuana kadar 33 proje tanımladık, sanayi firmaları için yüzlerce deney yaptık. Aynı zamanda başlayacak olan yeni projelerimiz var. Bu konuda çeşitli alt yapımız, cihazlarımız var. Bunları kullanarak projeler yürütüyoruz” diye konuştu.

AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK VE ÜLKEMİZDEKİ İLK VE TEK KURUM

Merkezin metal şekillendirme üzerine hizmet veren benzerleri arasında Avrupa’daki en büyük ve ülkemizdeki ilk ve tek kurum olma özelliğini taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"32 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen merkezde kendi alanlarında önemli yerleri olan TOFAŞ, TAI, Renault, TUSAŞ, BOSCH, MAN ve ORS gibi kurum ve kuruluşlarla yapılan çalışmalar ülkemizin farklı alanlarında faaliyet gösteren kurumlarına hizmet verirken aynı zamanda sektöre uzman personel yetiştirerek bu alanda da katkı sağlıyor. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından yapılan sunumlarda desteklenen 100’ün üzerindeki araştırma merkezi arasında yönetim yapılanması ve faaliyetleri açısından örnek olarak gösterilen MŞMM’de 15 kişilik yönetim kurulunun yüzde 60’ı, önde gelen metal şekillendirme firmalarının temsilcilerinden oluşuyor. Diğer üyeler ise çeşitli üniversitelere ve araştırma kurumlarına mensup akademisyenlerden meydana geliyor. Merkezin danışma kurulu ise konusunda dünyaca ünlü yabancı akademisyenlerden ve sektör temsilcilerinden oluşuyor."

()

Üniversitelilerden Sanayiye Proje DesteğiÜniversitelilerden Sanayiye Proje Desteği

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler