YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yasa Dışı Dinleme Iddialarına Yönelik 4 Ilde Operasyon (2)

TİB’TEN 22, TÜBİTAK’TAN 6 KİŞİ Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Ankara merkezli

Yasa Dışı Dinleme Iddialarına Yönelik 4 Ilde Operasyon (2)

TİB’TEN 22, TÜBİTAK’TAN 6 KİŞİ
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Ankara merkezli olarak Kocaeli, İstanbul ve Sakarya'da yapılan yasa dışı dinleme operasyonunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Milli Güvenlik Kurulu üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldığı belirtildi.
Twitter fenomeni Fuat Avni dün gece TÜBİTAK ve TİB'e operasyon başlatılacağını yazmıştı.
TÜBİTAK'TA POLİS ARAÇLARI
Ankara merkezili 4 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan TÜBİTAK görevli 6 kişinin evlerinde ve kurumun Gebze Yerleşkesi'nde polis arama yaptı.
Sabah erken saatlerde, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ne 4 polis aracı girdi, ardından sivil ve resmi plakalı polis araçlarının sayısı 10'u buldu. Operasyonda kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan Bilişim e Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi TÜBİTAK'a gelen Ticaret Kooperatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar Sendikası Kocaeli ve İstanbul'da gözaltına alınan TÜBİTAK görevlilerinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya götürülecekleri belirtildi.

Ergün AYAZ- Mesut IŞIK- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), (DHA)-

Yasa Dışı Dinleme Iddialarına Yönelik 4 Ilde Operasyon (2)Yasa Dışı Dinleme Iddialarına Yönelik 4 Ilde Operasyon (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler