YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Almanya'ya Iletilen Talepte Bir Iletişim Problemi Olduğu Tespit Edilmiştir 

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZ İLE ALMAN İÇİŞLERİ BAKININ GÖRÜŞMESİNDE BU İLETİŞİM HATASI TESPİT EDİLDİ. GÖRÜŞME OLDUKÇA YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU. TARTIŞILAN KONU

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZ İLE ALMAN İÇİŞLERİ BAKININ GÖRÜŞMESİNDE BU İLETİŞİM HATASI TESPİT EDİLDİ. GÖRÜŞME OLDUKÇA YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU. TARTIŞILAN KONU AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMUŞTUR"

"HATA NEDENİYLE ALMANYA'DAN İSTENEN BİLGİ TALEBİNDEN SARFINAZAR EDİLMİŞTİR"

Hakime TORUN / ANKARA (DHA) - YENİ Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, "Almanya-Türkiye gerginliği" ile ilgili soru üzerine, "İşin aslı şudur FETÖ ile iltisak ve irtibatı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle bu şirketlerin ithalat ve ihracat yaptığı ülkelerden İnterpol vasıtasıyla bilgi talebinde bulunulmuştur. Bu şirketler arasında Alman menşeli, bazı şirketler de olanlar da vardır. Bu kapsamda Almanya'ya iletilen talepte bir iletişim problemi olduğu tespit edilmiştir. İçişleri Bakanımız ile Alman İçişleri Bakının görüşmesinde bu iletişim hatası tespit edildi. Görüşme oldukça yapıcı bir görüşme oldu. Tartışılan konu açıklığa kavuşturulmuştur. Bu hata nedeniyle Almanya'dan istenen bilgi talebinden sarfınazar edilmiştir. Bu bilgi talebi hafta sonu geri çekilmiştir. Almanya şirketleri ile ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir soruşturma, kovuşturma yoktur. Bu bilgi talebi de Almanya şirketleri ile ilgili yürüyen soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili kesinlikle değildir. Türk şirketleri ile ilgili yürüyen bir soruşturma kapsamında İnterpol üzerinde yürütülen rutin bir yazışmadan ibarettir" dedi.

Bozdağ, "Almanya-Türkiye gerginliği" ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Türkiye'de, yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır. Yerli yabancı ayrımı kesinlikle yapılmamıştır. Türkiye güvenli liman olma vasfını koruyacaktır. Ancak son günlerde Almanya dışişleri ve ekonomi bakanlarının gündeme getirdiği konular üzerinden Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetleri tartışma konusu haline geldi. Bunun üzerine sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bizzat açıklama yaptılar. 'Herhangi bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır' diye. Buna rağmen tartışmalar bitmedi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu mevkidaşı ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşme oldukça yapıcı bir görüşme oldu. Tartışılan konu açıklığa kavuşturulmuştur.

İŞİN ASLI ŞUDUR FETÖ İLE İLTİSAK VE İRTİBATI NEDENİYLE 140 TÜRK ŞİRKETİYLE İLGİLİ YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA
İşin aslı şudur FETÖ ile iltisak ve irtibatı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle bu şirketlerin ithalat ve ihracat yaptığı ülkelerden İnterpol vasıtasıyla bilgi talebinde bulunulmuştur. Bu şirketler arasında Alman menşeli, bazı şirketler de olanlar da vardır.

ALMANYA'YA İLETİLEN TALEPTE BİR İLETİŞİM PROBLEMİ OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR
Bu ülkeler arasında işleyen rutin bir mekanizmadır. Bu kapsamda Almanya'ya iletilen talepte bir iletişim problemi olduğu tespit edilmiştir. Tüm ülkeler arasında rutin olarak devam eden ve irtibat görevlileri ile İnterpol üzerinde yürüyen bir mekanizma vardır. Burada işleyen mekanizma da esasen bu mekanizmadır. Burada yaşanan problemler de bu mekanizmadan kaynaklanmıştır. İçişleri Bakanımız ile Alman İçişleri Bakının görüşmesinde bu iletişim hatası tespit edildi.

BU HATA NEDENİYLE ALMANYA'DAN İSTENEN BİLGİ TALEBİNDEN SARFINAZAR EDİLMİŞTİR
Bu hata nedeniyle Almanya'dan istenen bilgi talebinden sarfınazar edilmiştir. Bu bilgi talebi hafta sonu geri çekilmiştir. Almanya şirketleri ile ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir soruşturma, kovuşturma yoktur. Bu bilgi talebi de Almanya şirketleri ile ilgili yürüyen soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili kesinlikle değildir.

TÜRK ŞİRKETLERİ İLE İLGİLİ YÜRÜYEN BİR SORUŞTURMA KAPSAMINDA RUTİN BİR YAZIŞMADAN İBARET
Türk şirketleri ile ilgili yürüyen bir soruşturma kapsamında İnterpol üzerinde yürütülen rutin bir yazışmadan ibarettir. Pek çok ülke ile bu anlamda Türkiye yazışmalar yaptığı gibi pek çok ülkede Türkiye'den bu anlamda bilgiler talep etmektedir. Büyük bir iletişim hatası olduğunu belirtmekte fayda var. Bu hata da düzeltilmiştir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler