YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ysk'ya 'akıl Ve Ruh Sağlığı Yerindedir' Raporu Için Dilekçe

- ULUSLARARASI Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akkuş, milletvekili adaylarından 'Tam teşekküllü hastaneden akıl ve ruh sağlığı yerindedir'

- ULUSLARARASI Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akkuş, milletvekili adaylarından 'Tam teşekküllü hastaneden akıl ve ruh sağlığı yerindedir' diye rapor istenmesi hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir basın açıklaması yaptı. Akkuş, Bu hem adil hem de hakkaniyetli bir davranış biçimi değil. Millet adına vekil olacakların yani millet adına bana vekalet edeceklerin benden ayrıcalıklı olmasını kabul edemiyorum. Dahası benim ve ülkemin siyasal kaderini belirleyecek olanların karar verirken bu kararlarını sağlıklı bir zihin ve ruh iklimi içinde aldıklarından emin olmak istiyorum dedi.

NOTERLİK VE AVUKATLIK MESLEĞİNİ İCRA EDENLERDEN SAĞLIK RAPORU İSTENMEKTE
Milletvekili dahil olmak üzere çeşitli branşlardaki meslek grupları arasında araştırma yaptığını belirten Akkuş, sağlık raporu istenen meslekleri sıralayarak Yüksek Seçim Kurulu'nun ve seçimlere katılma hakkı olan partilerin genel merkezlerinin vekil aday adaylarından istenen şartlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaz, ilkokul mezunu olmak ve 25 yaşını doldurmuş olmak yeterli. Aday adaylarından istenen belgeler ise adli sicil belgesi, diploma sureti, askerlik durum belgesi ve adaylık başvurusu için bankalara yatırılan paranın dekontu. 13 farklı meslek grubu arasındaki araştırmam esnasından söz konusu meslekleri icra edecek adaylardan yeterlilik belgelerinin yanı sıra bazı branşlarda adaylardan tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış sağlık raporları ile birlikte akıl melekelerinin tam olduğuna ilişkin rapor istendiğini müşahede ettim. Mesela noterlik mesleğini icra edecek olanlardan noterlik görevini devamlı ve gereği gibi yapmaya engel akılca malül olunmadığını açıkça gösterir resmi tabip (sağlık) ocağı veya hastaneden alınacak sağlık raporu istenmekte. Avukatlık mesleğini icra edecek avukatlardan sağlık raporu istenmekte diye konuştu.

HEM ADİL HEM DE HAKKANİYETLİ BİR DAVRANIŞ BİÇİMİ DEĞİL
Şoförlük mesleğini icra edeceklerden psikoteknik rapor istendiğini vurgulayan Akkuş, Yine şoförlük mesleğini icra edecek kardeşlerimizden il sağlık müdürlüklerinden uyuşturucu kullanmadığına dair rapor ve tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık raporu istenmekte. Şoförlük yapmak isteyen taksinin, dolmuşun, kamyonun direksiyonuna geçecek vatandaşlardan sağlık raporu dahil onca belge isteyecek, öte yandan bir ülkenin yönetimine talip olacak adaylardan bunları istemeyeceksin. Bu hem adil hem de hakkaniyetli bir davranış biçimi değil. Millet adına vekil olacakların yani millet adına bana vekalet edeceklerin benden ayrıcalıklı olmasını kabul edemiyorum. Dahası benim ve ülkemin siyasal kaderini belirleyecek olanların karar verirken bu kararlarını sağlıklı bir zihin ve ruh iklimi içinde aldıklarından emin olmak istiyorum ifadelerini kullandı.

AKIL VE RUH SAĞLIKLARI BAKIMINDAN ELVERİŞLİ OLUP OLMADIKLARINI BELİRLEYECEK BELGELERİ VERMELERİNİ TALEP EDİYORUM
Milletvekillerinden sağlıklı şekilde düşünüp düşünemediklerini ortaya koyacak belgelerin istenmesi gerektiğini savunan Akkuş, Yani akıl ve ruh sağlıkları bakımından bu görev için elverişli olup olmadıklarını belirleyecek belge ya da belgeleri diğer belgelerde birlikte başta Yüksek seçim Kurulu olmak üzere diğer ilgili kurumlara ve başvurdukları partinin genel merkezlerine vermelerini bir vatandaş ve seçmen olarak talep ediyorum. Bu talebini bir dilekçe olarak Yüksek seçim Kurulu'nun değerli üyeleri ve kurula sunacağım. Bu dilekçemin arkasında olacağım şeklinde konuştu. Osman Akkuş, basın açıklamasının ardından dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler