YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüzen Ev Mogan'da

Mehmet DEMİR / GÖLBAŞI (Ankara), (DHA)- ANKARA'da Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) mühendis Ertan Baydar tarafından tasarlanan 'Moonstar Ayyıldız' isimli

Yüzen Ev Mogan'da

Mehmet DEMİR / GÖLBAŞI (Ankara), (DHA)- ANKARA'da Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) mühendis Ertan Baydar tarafından tasarlanan 'Moonstar Ayyıldız' isimli teras manzaralı yüzen ev tekne, Mogan Gölü'ne indirildi. Mogan'a test amaçlı indirilen yüzen ev, yurt içi ve yurt dışına ihracatı yapılacak.

Kullanım alanı 160 metrekare olan 17 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindeki yüzen evin içerisinde banyo, mutfak, yatak ve sinema odası, wc ile teras bulunuyor. Yüzen ev içerisinde 8 kişinin rahatlıkla yaşayabildiği de belirtildi. Avusturalya'da doğan ve 6 yıl önce Türkiye'ye gelen Ertan Baydar, yaptığı yüzen ev teknenin tamamen yerli üretim olduğunu söyledi. Baydar, yüzen evi yaparken 48 yerli firmalar ile çalıştığını belirtti.

MOGAN GÖLÜ'NDE DENEME GEZİSİ
Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde Mühendis Ertan Baydar tarafından tasarlanan yüzen evin parçaları Gölbaşı'nda birleştirilerek Mogan gölüne indirildi. Mogan'da deneme gezileri ve test aşamaları tamamlandıktan sonra yüzen evin yurt içi ve yurt dışına ihracatı yapılacak.

Yüzen Ev Mogan'daYüzen Ev Mogan'da

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler