YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 Kişiye Açılan 'izinsiz Yürüyüş' Davasında, 12 Polis 'yaralı' Gösterildi

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle uzun süre komada yaşam mücadelesi veren ve sonrasında

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle uzun süre komada yaşam mücadelesi veren ve sonrasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Antalya'da 11 Mart 2014 tarihinde düzenlenen yürüyüşe katılan 10 kişi hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle Merve Kutlay, Mahir Şen, Ertuğrul Sağlam, Doğuşcan Leylek, Nevzat Onur Bardakçı, Güven Özdolambay, Yücel Marim, Can Ali Kaynak, Hilal Topçu ve Elif Gülşen, '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Kanunu'na muhalefet'ten suçlandı.
Savcılık iddianamesinde, 10 kişi hakkında yürüyüşe katılmak ve birden fazla yürüyüşe katılmış olmak suçlarından açılan davada, mağdur olarak 12 polis ise 'yaralı' gösterildi. Sanıkların avukatı Hakan Evcin, açılan davada polise direnmek, mukavemet veya yaralama gibi bir suçlama bulunmazken, 12 polisin yaralı mağdur olarak gösterilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.
Sanıklar için izinsiz yürüyüş ve bunu birden fazla gerçekleştirdikleri yönünde suçlama olduğunu belirten Evcin, "Fakat kabul edilen iddianamede 'yaralı polisler' diye 12 polis memuru davaya müdahil ediliyor. Bu davanın davacısı kamu hukuku olur, polisler olamaz. Burada somut olayla iddia makamının iddiası birbirini tutmuyor. Polislerin olayla alakası yoktur ve çıkarılması gerekiyor" dedi.
Davanın ilk duruşmasının 25 Mart Çarşamba günü 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirten Evcin, "Eğer yaralı diye gösterilen polisler duruşma salonuna gelirse çıkartılmasını isteyeceğiz. Suçlama yürümek ve bu polisler nasıl olmuş da yaralanmış" diye iddianameyi eleştirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler