YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

20. Uluslararası Gıda Fuarı Ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı Açıldı

20. Uluslararası Gıda Fuarı Anfaş Food Product ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı, Antalya’da...

20. Uluslararası Gıda Fuarı Ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı Açıldı

20. Uluslararası Gıda Fuarı Anfaş Food Product ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı, Antalya’da açıldı. 350 firmanın katılacağı ve 3 binin üzerinde markanın sergileneceği fuara 38 ülkeden ve Türkiye genelinden 45 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin beklendiği bildirildi.

Antalya Expo Center’daki 20. Uluslararası Gıda Fuarı Anfaş Food Product ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı’nın açılışına Antalya Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu, Halil Serdar Cevheroğlu ve Recep Yüksel, Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Tüm Gastronomi Yöneticiler Derneği Başkanı Aydın Özdemir ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Anfaş Food Product Fuarı'nda bakliyattan yağa, deniz ürünlerinden et, süt ve ambalaja kadar gıda ile ilgili her çeşit ürünün sergileneceğini, Anfaş Bevex Fuarı'nda ise tüm alkollü ve alkolsüz içeceklerin sergileneceğini bildirdi. 18 yaş üzeri sektör profesyonellerinin ziyaretine açık olan fuarda rakı, viski, şarap, votka, kahve tabanlı kokteyl ve şov sanatı olmak üzere ‘Türkiye Barmenler Yarışması’ düzenleneceğini ifade eden Çalık, “20 ülkedeki ticaret müşaviri aracılığı ile tanıtımları devam etmekte olan Anfaş Food Product ve Bevex fuarlarına Polonya, Moldova, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Irak, İran, Pakistan, Yemen, Kuveyt, Mısır ve diğer Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından alım heyetleri düzenleniyor. Geçen yıl Anfaş Good Product Fuarı'nı ziyaret ederek Türk gıda firmaları ile ticari bağlantılar kuran Japon firmaları, bu yıl çok daha büyük bir grupla fuarı ziyaret edecek” dedi.

Fuarcılık faaliyetlerinin uluslararası dostluklara büyük katkı sağlayacağını söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu ise, fuarların ürün çeşitliliği açısından farklı ülkelerin birikimlerini birbirlerine aktardığını belirtti. Antalya’nın fuarcılık faaliyetleri açısından bir marka olma yolunda hızla ilerlemekte olduğunu ifade eden Loğoğlu, “Uluslararası tanınırlığı ile giderek artmaktadır. 2016 Expo Fuarı’nı başarı ile tamamladığımızda bu Antalya’nın marka olma yolunda mührü olacaktır” diye konuştu.

Makedonya ve Türkiye arasında hem ekonomi hem de siyasi gelişmelerin olduğuna değinen Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski ise, ülkeler arasında yapılan yatırımlar için büyük çabalar gösterildiğini belirtti. İki ülke arasındaki ekonominin gelişmesi için iş adamlarına daha çok iş düştüğünü kaydeden Büyükelçi Taskovski, büyükelçilik olarak bu yolda ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bu tür fuarların çok önemli olduğunu ifade eden Taskovski, Makedonya firmalarının burada olmasının iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat hedeflerine ulaşmayı kolaylaştıracağını da belirtti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuar, 23 Şubat 2013 tarihine kadar devam edecek.

20. Uluslararası Gıda Fuarı Ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı Açıldı20. Uluslararası Gıda Fuarı Ve 2. Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı Açıldı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler