YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 28 Nisan'da Başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) düzenlediği 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 9 ilden 25 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 9 ilden 25 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek. ABT tarafından 1993 yılında 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 21'inci yılına ulaştı. Türkiye genelinden 85 okul, şenliğe katılmak için başvurdu. ABT sanatçıları tarafından oluşturulan ön kurul incelemesi sonucu 25 okul şenliğe katılmaya hak kazandı. Şenlikte okulların oyunlarını sahneleyecekleri tarihin belirlemesine yönelik kura çekimi ABT sahnesinde gerçekleştirildi. Kura çekimi öncesinde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, tiyatroyu öğrencilere sevdirmeyi amaçladıklarını ve bu şenliğe katılan gençlerden birisinin bile tiyatro sanatında yol almasının, kendileri için büyük kazanç olduğunu ifade etti. Tiyatro şenliğine Antalya'nın yanı sıra İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Muğla, Giresun, Bilecik ve Sakarya'dan okullar katılacak. Şenlik, 28 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, açılış korteji ve İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi'nin sahneleyeceği "Çingenenin Şarkısı" isimli oyunla başlayacak. Şenliğin kapanışı, 4 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00'de AKM Aspendos Salonu'nda yapılacak ödül töreniyle gerçekleştirilecek. Şenlik süresince tiyatro oyunları ABT sahnesinde saat 20.30'da perdelenecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı yazılı açıklamada, tiyatro şenliğiyle gençlerin sanata olan ilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Türel, şenliğe gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirttiği açıklamasında, "Gençlerimizin tiyatro yapması, kişilik gelişimlerine katkı sağlayan önemli araçlardan biridir. Bu nedenle gençlerimizi tiyatro sanatına çekmek, onlara gerçekleştirme imkanı tanımak, belediye olarak gençlerimize sağlayacağımız en önemli hizmetlerden biridir" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler