YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adrasan'da Kıyı Kenar Çizgisi Toplantısı Yapıldı

 Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde işletme sahiplerin de katılımıyla kıyı kenar çizgisi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde işletme sahiplerin de katılımıyla kıyı kenar çizgisi değerlendirme toplantısı yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan'ın bakir kalmış ender turizm bölgelerinden olduğunu söyledi. Adrasan'da haziran ayı sonunda meydana gelen yangında yaklaşık 120 hektar alanın zarar gördüğünü, bazı işletmelerin de yangından etkilendiğini hatırlatan Çetinkaya, yaraların biran önce sarılmasını istediklerini kaydetti. Yangın sonrasında devletin her türlü imkanının seferber edildiğini vurgulayan Çetinkaya, şöyle konuştu: "Sayın bakanımızın girişimiyle yangın bölgesinde kullanılmak üzere 500 bin lira nakdi yardımın Kumluca Kaymakamlığı emrine geldiğini öğrendik. Ayrıca imar ve kıyı kenar çizgisiyle ilgili talepte bulunduk ve bugün konunun ilgilileri ve sizlerle konuyu görüşerek çözüm bulmak amacıyla burada toplandık. Amacımız burada doğru olan kararların verilmesi ve yaşanan sorunda doğru çözümün bulunmasıdır. Sizler sorunlarınızı, taleplerini anlatacaksınız, ilgili kurum temsilcisi arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını yapacaklar ve sonuç olarak doğru olanın yapılacağına inanıyorum." Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Müdürlüğü Kıyı Kenar Çizgisi Şube Müdürü İlkay Ülker de Adrasan'da yaşayan insanlarla fikir alışverişi yaparak arazide inceleme yapacaklarını kaydetti. Adrasan'da turistik tesis işleten Ramazan Uslu, değişik tarihlerde çizilen kıyı kenar çizgilerinin turizm işletmecilerini mağdur ettiğini iddia etti. Kendilerinin kıyı kenar çizgisine "tecavüz etmiş gibi" görüldüklerine değinen Uslu, "Biz sizlerden ayrıcalık istemiyoruz, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. 1991 yılında bize verilmiş olan hakkımızı istiyoruz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler