YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu

 Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Eylem Planı koordinasyon toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Eylem Planı koordinasyon toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Karakaya ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı. Toplantının başında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman Uysal, ocak ayından bu yana, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili yürütülen denetim ve çalışmalarla ilgili kısa bir sunum yaparak, ele geçirilen kaçak akaryakıt hakkında istatistiki bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Vali Sebahattin Öztürk, akaryakıt kaçakçılığının vergi kaybına ve haksız rekabete neden olduğunu, kaçak akaryakıt kullanan araçların doğaya ciddi manada zarar verdiğine dikkati çekerek, kaçak akaryakıt konusu kadar önem arz eden bir diğer konunun da 10 numara yağ kullanımı konusu olduğunu belirtti. 10 Numara yağ kullanan araçların trafikteki diğer araçların can ve mal güvenliğini ciddi manada tehdit ettiğini ifade eden Öztürk, 10 numara yağ kullanımının kontrol altına alınması ile ilgili olarak özellikle egzoz emisyon kontrollerinin arttırılması ve trafikte seyreden araçların denetimden geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Öztürk, bu mücadelenin daha etkin olarak yürütülebilmesi için önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda ilgili kurumların teknik donanımlarının alınan 3 egzoz emisyon aracı ile arttırıldığını dile getirdi. Vali Öztürk, 10 numara yağ kullanımının engellenmesi için gerekli olan bütün denetim ve cezai işlemleri sonuna kadar kullanmaları amacıyla kurum müdürlerine talimat vererek, trafikte seyreden vatandaşların can güvenliği ve şehrin hava kirliliğinin engellenmesi için her türlü tedbiri alacaklarını vurguladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler