YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya'da Kabotaj Bayramı kutlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, denize atılan altın bulma, yüzme ve...

Antalya'nın Alanya ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, denize atılan altın bulma, yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışı gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Alanya İskelesi'nde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Alanya Kaymakamlığı'nı vekaleten eden Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkan Vekili Kadriye Görücü, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin, Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya tekneyle açılarak denize deniz şehitleri anısına çelenk bıraktı.
Liman Başkanı Edip Ballıkaya, ekonomik alandaki bağımsızlığı sağlamlaştıran Kabotaj Kanununun Türkiye’nin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine ivme kazandırdığını söyledi.
Etkinlikler kapsamında, denize atılan altın bulma, yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı.
Yarışlarda birinciliği kazananlara çeşitli hediyeler verildi. 1 saat süren yağlı direkten bayrak alma mücadelesini tur teknesi çalışanlarından Ali Taşar kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler