YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya'da Oryantiring Yarışları Sona Erdi

Teoman ERİŞ/ALANYA Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği Alanya Oryantiring Günleri ve 3'üncü Kademe Mustafa Karataş Yarışması'nın son gününde 1366 sporcu yarıştı.

Alanya'da Oryantiring Yarışları Sona Erdi

Teoman ERİŞ/ALANYA Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği Alanya Oryantiring Günleri ve 3'üncü Kademe Mustafa Karataş Yarışması'nın son gününde 1366 sporcu yarıştı. Türkiye ve dünya sıralamasına puan verilen kısa etap yarışında, 10 yaş üzerindeki kadın ve erkek sporcular mücadele etti. En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 4 ile 6.5 kilometre arasında mesafede yarıştı. Yarışmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere madalyaları Alanya Belediyesi ve federasyon yetkilileri verdi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, 4 gün süren yarışları tamamladıklarını söyledi. Kızılalan, Cebeli Reis, Gedevet Yaylası'nda yaptıkları yarışların son gününde görselliği ve izleyici kitlesi olan şehiriçi yarışı yapıldığını belirten Çolakoğlu, "Yarışlar hem ulusal hem de uluslararası kapsamda dünyada puan veren bir yarışmadır. Sporcularımız aldıkları puanlarla milli takıma seçilecek" dedi.
Alanya'dan sonra yarışlara Kapadokya ve Çanakkale'de devam edeceklerini aktaran Çolakoğlu, "İsrail'de Şubat ayı içerisinde yapılan Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Yarışları'nda 3'üncü olduk. Bu yarışlar tecrübe anlamında çok önemli. Sporun en temel özelliği sürekli tekrar, sürekli deneyim ve sürekli antrenmandır. Biz de elimizden geldiği kadar yarışmacılara bu yarış ortamını hazırlıyoruz" diye konuştu.

Alanya'da Oryantiring Yarışları Sona ErdiAlanya'da Oryantiring Yarışları Sona ErdiAlanya'da Oryantiring Yarışları Sona Erdi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler