YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da 'alo Şoför' Hattı Tuttu

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Dışarıda alkol alanların evlerine güvenle dönebilmesini sağlamak amacıyla 2013 yılı eylül ayında 'Alo Şoför' hattını kuran

Antalya'da 'alo Şoför' Hattı Tuttu

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Dışarıda alkol alanların evlerine güvenle dönebilmesini sağlamak amacıyla 2013 yılı eylül ayında 'Alo Şoför' hattını kuran Antalyalı girişimci Ali Vural Soysal, bugüne kadar 17 binin üzerinde kişinin kendilerine ulaştığını açıkladı. Alo Şoför hattını arayanların bugün sadece alkollü kişilerden oluşmadığını anlatan Ali Vural Soysal, şöyle dedi:
"Alkollü araç kullananlar yüzünden çok sayıda trafik kazası oluyordu. Bunları önlemenin tek yolu, bir şoför kiraya vermekti. Bunu gerçekleştirmek için 'Alo Şoför' hattını kurduk. Bu iş Antalya'da çok ilgi gördü. İstanbul, Ankara İzmir gibi illerden de o bölgelere hizmet vermemizi istiyorlar. Ancak şu anda sistemimiz sadece Antalya'da hizmet veriyor. 444 40 49 nolu telefonu arayan müşterilerimize haftanın 7günü 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz. Gece saat 04.00'te de telefon açsanız cevap veriyoruz. Antalya il sınırları içerisinde nerede olursanız olun, size anında hizmeti gönderiyoruz. Elbette yol süresi istiyoruz. Gönderdiğimiz şoförümüz, sizi verdiğiniz adresten kendi aracınızla alıp gideceğiniz yere götürüp bırakıyor. Araç bizi arayan kişinin. Biz sadece şoför temin ediyoruz. Taksicilerle bir rekabetimiz yok."
'TÜRK HALKI ARACINI BIRAKMAK İSTEMİYOR'
Türk halkının aracının keandisi için değerli olduğunu anlatan Ali Vural Soysal sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanların çoğu bir yere gittiklerinde araçlarını bırakmak istemez. Aracını park ettiğinde 'Burada aracımı çizerler mi? Burada zarar gelir mi? Çalarlar mı?' diye kaygı duyar. Bu nedenle dışarda alkol aldıktan sonra da, insanların çoğu aracını bırakıp bir başka araçla dönmek istemiyor. Bu nedenle ya alkollü olarak direksiyonun başına geçip kaza yapıyor, ya da yakalanıp ceza alıyor. Ya içki içtikten sonra bir taksi çağırıp aracını bırakıp gideceksin, ya da alkol almamış bir tanıdığını çağırıp sizi evinize götürecek. Ama insanlar gece yarısı alkol aldıktan sonra bir tanıdığını çağırıp 'Hadi gel beni götür' diyemiyor. Biz bu tür durumlarda insanlara çözüm üretmek amacıyla yola çıkıp böyle bir hizmet vermeye başladık."
BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURDUK
Hizmet sektöründe büyük bir boşluğu doldurduklarını anlatan Soydal, kurumsal bir firma olduklarını da açıkladı. SRC ve psikoteknik belgeli sürücülerle çalıştıklarını anlatan Soysal şöyle dedi:
"Örneğin Lara'daki bir vatandaş bizi arayıp Konyaaltı'na gitmek istediğinde bizim servisimiz, hemen şoförü alıp Lara'daki belirtilen adrese götürüyor. Şoför müşteriyi aracıyla birlikte alıp Konyaaltı'ndaki istediği adrese götürüyor. Servisimiz de Konyaaltı'na gidip şoförümüzü alıp getiriyor. Bu hizmetin bedeli 50 lira. Bu hizmete katma değer vergisi ve diğer resmi vergiler de dahil" dedi.
'BAŞKA ALANLARDA DA ŞOFÖR HİZMETİ VERMEYE BAŞLADIK'
Trafik canavarını durdurmaya büyük katkıları olduğunu anlatan Ali Vural Soysal şu bilgileri verdi:
"Sadece alkollü vatandaşlara hizmet vermiyoruz. Artık turizm sektöründen inşaat sektörüne kadar her alanda şoför, hatta operatör temin eden bir firma haline geldik. Damperli kamyondan otobüse, minibüse kadar, turistik firmalara, tüm şoförlü hizmet veren firmalara da şoför temin ediyoruz. Şoförlü araç hizmeti veren firmalardaki şoför diyelim ki aniden rahatsızlandı. Ya da bir başka nedenle gelemedi. Firma şoför bulamazsa bizi arıyorlar. Biz gönderiyoruz. Operatör istiyorlar. Günlük, aylık operatör veriyoruz. Anlık bir hizmet 50 liradan başlıyor. Diyelim ki aracınız kaldı, bir şey oldu, 'şuradan geçemiyorum' diyorsunuz, bizi arıyorlar. Biz gidip istenen yere götürüyoruz. Gönderdiğimiz şoför müşterinin aracıyla kazaya karıştığında, şoför zarar verdiyse bunun bedelini biz karşılıyoruz. Koltuk sigortamız da var."

Antalya'da 'alo Şoför' Hattı TuttuAntalya'da 'alo Şoför' Hattı TuttuAntalya'da 'alo Şoför' Hattı Tuttu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler