YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da, Gezi Parkı Odaklı Eylemler Hakkında Açılan Dava

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı iddiasıyla 170 kişi hakkında açılan dava, görülmeye başlandı.

İddianame İddianamede, İstanbul'da başlayan Taksim Gezi Parkı odaklı eylemlerine yönelik polis müdahalesini protesto etmek amacıyla 1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 00.10'da, yaklaşık 100 kişilik grubun Cumhuriyet Meydanı'nda toplandığı, daha sonra sayıları bin kişiye ulaşan grubun "Diren Gezi Parkı" yazılı pankart ile AK Parti İl binasına yürüyüşe geçtiği belirtildi. Olaylarda 20'ye yakın polis memurunun taşlanıp dövüldüğü, 20 polis aracı, 1 toplumsal olaylara müdahale aracı ile 3 polis kulübesinin tahrip edildiği bildirilen iddianamede, ayrıca çeşitli kamu malları ve çevreye zarar verildiği anlatıldı. Sanıkların, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet" ve "Emniyet görevlilerine direnmek" suçlarından 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler