YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da 'ispiyoncu Öğretmen' Soruşturması

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde kısa etek giyen kız öğrencileri takip için müdür yardımcısı Filiz G.'nin 'erkek timi' kuracağı

Antalya'da 'ispiyoncu Öğretmen' Soruşturması

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde kısa etek giyen kız öğrencileri takip için müdür yardımcısı Filiz G.'nin 'erkek timi' kuracağı yönündeki iddialar öğretmenler kurulu toplantısında gündeme geldi ve tutanak altına alındı. Soruşturmanın devam ettiği olaya ilişkin müdür yardımcısı Filiz G. bu görevinden alınarak başka bir okula öğretmen olarak gönderildi. Korkuteli İlçesi'nde ise, Yazır Fevziye Polat Ortaokulu'nda Adem Ü. adlı ücretli öğretmenin, deneme sınavında yanlış sayısı kadar öğrencilerin eline pergelle vurarak dövdüğü ve Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda da üzerinde 'eğitime destek çubuğu' yazılı bir sopa bulundurduğu yönündeki şikayetler üzerine soruşturma açıldı. Hem Milli Eğitim hem de savcılığın soruşturmaları devam ederken, öğretmen Adem Ü. görevinden alındı.
"BASINA KİM SIZDIRDI?"
İki olaya ilişkin de Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa şikayette bulunan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, yürütülen soruşturmalarda Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin, bu olayları basına kimin sızdırdığına yönelik 'Cadı avı' başlatıldığını söyledi. Öztürk, "Kamuoyuyla paylaştığımız 'taciz timi' ve 'eğitime destek çubuğu' olaylarında kerhen işlem yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, 'bu olayları basına, kamuoyuna kim sızdırdı' diye araştırma yapmaktadır" dedi.
"TUTANAĞIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ Mİ?"
Kadir Öztürk, taciz timi olayında öğretmen ve öğrencilerin ifadelerine başvuran müfettişlerin Eğitim Sen işyeri temsilcisi olan ve öğretmenler kurulu toplantısındaki yazman öğretmen Ülkü Tok'a yönelik, 'Ülkü hanım kurulda tutanağın fotoğrafını çekti mi?', 'Basına o mu verdi?' gibi sorular yöneltildiğini söyledi. Öztürk, soruşturmada ayrıca 'soruları kim sordu, cevap neydi, müdürün tepkisi ne oldu' gibi sorular sorulduğunu da dile getirdi.
"SOPANIN FOTOĞRAFINI SEN Mİ ÇEKTİN?"
Jandarma, hem de müfettişlerin Yazır ve Tatköy'deki ortaokullarında dayak olayına ilişkin yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ifadesini aldığını belirten Öztürk, buradaki üyeleri olan öğretmenlere de 'sopanın fotoğrafını sen mi çektin', 'basına sen mi verdin' gibi sorular yöneltildiğini açıkladı. Öztürk, öğrencilere dayak olayına ilişkin hem rehberlik öğretmeni hem de okul müdürlüğüne yapılan öğrenci şikayetlerine ilişkin tutanakların da iki soruşturmada kullanıldığını kaydetti.
ELEŞTİRİ SENDİKANIN GÖREVİ
Öztürk, Milli Eğitim'de olanları eleştirmenin bir sendikanın ve yetkili organlarının hakkı ve görevi olduğunu ifade ederken, "Burada sorumlu ilan edilenler de sendika üyeleri ve temsilcileri olmakta, onlar üzerinde baskılar kurulmaktadır. Eğitim Sen üyeleri, emekçilerin üzerinden elinizi çekin. Gerekirse kapılarınızda günlerce eylem yapar, o koltukları size dar ederiz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler