YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalyalı iş adamı her ay bir Hintli ve Çinli iş adamını Side'de ağırlıyor

Türk iş adamı her ay bir Hintli, Çinli ve Taylandlı iş adamını Antalya Side'de ağırlayarak...

Antalyalı iş adamı her ay bir Hintli ve Çinli iş adamını Side'de ağırlıyor

Türk iş adamı her ay bir Hintli, Çinli ve Taylandlı iş adamını Antalya Side'de ağırlayarak Türkiye'nin tanıtımını yapıyor.

Antalyalı iş adamı Abdullah Çelmeli, masraflarını kendisi karşılayarak üç ülkeden her ay bir yabancı iş adamını Side'de ağırlayarak Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyor. 15 ay içinde 16 iş adamını ağırlayan iş adamı Çelmeli, son bir yıl içinde Hintli iş adamlarının Antalya ve İstanbul bölgesine ilgilerinin arttığını söyledi. Yılın 3 ayını Hindistan, Çin, Vietnam, Endonezya, Hongkong ve Tayland'da geçirdiğini belirten Çelmeli, dünyada deri sektöründe lider ülkenin Hindistan olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki ekonomik istikranın yabancı iş adamlarının Antalya bölgesine iş görüşmesi için gelmesinde etkili olduğunu belirten Çelmeli, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) olarak Hintli iş adamlarını Antalya'ya çekme çalışmalarını deri sektörü olarak desteklediklerini kaydetti. Çelmeli, "Bir yıl içinde 16 iş adamını Antalya'da ağırladım. Davetimize genelde Hintli deri sektörü temsilcileri ilgi gösterdi. Bir yıl içinde 4,2 milyon dolarlık protokol imzaladık." dedi.

Türkiye'de deri mamüllerinin ve işçiliğinin çok pahalı olduğunu kaydeden Çelmeli, sözlerine şöyle devam etti: "Aktif turizm sezonunda Antalya bölgesinde deri ürünleri satışı çok canlı. Özellikle Avrupalı turistler farklı ve yeni modellere talep gösteriyor. Dünyada da yeni model taleplerine en kısa sürede talep veren ülke Hindistan. Davetlerle amacımız Türk-Hint, Türk-Çin ve Türk-Tayland dostluğunu pekiştirmek. Uzak Doğu sermayesini Türkiye'de yaptırım yapmalarını sağlamak. Şirket olarak tanıtım ve misafir ağırlamak için 80 bin lira bütçe ayırdık.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler