YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukata Beddua: Aldığın Para Haram Olsun

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Antalya'da geçen yıl 22 Haziran tarihinde polisi arayan 36 yaşındaki Selçuk Baydar, kayınbiraderi 23 yaşındaki Şahin

Avukata Beddua: Aldığın Para Haram Olsun

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Antalya'da geçen yıl 22 Haziran tarihinde polisi arayan 36 yaşındaki Selçuk Baydar, kayınbiraderi 23 yaşındaki Şahin Arık'ı öldürdüğünü söyledi. İhbar üzerine Selçuk Baydar'ın Güzelbağ Mahallesi Ebru Sokak'ta oturduğu tek katlı müstakil eve giden polis, Şahin Arık'ın cesedini buldu. Selçuk Baydar'ın, kayınbiraderinin cebindeki parayı ve motosikletini de alarak, eşi 27 yaşındaki D.B. ile birlikte şehir dışına kaçtığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çiftin Aksaray'a gittiğini tespit etti. Bu arada tekrar Antalya'ya dönen çift, Etiler Mahallesi'nde yolda yürürken yakalandı. Tutuklanan Baydar çifti hakkında, 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' ve 'kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık yapmak'tan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
ANNE BİR BABA AYRI
Duruşmada D.B., annesinin ikinci evliliğinden olan Şahin Arık'ın ilk seferinde kendisini ilaçlı kolayla bayıltıp tecavüz ettiğini, görüntülerini de cep telefonuna kaydettiğini ileri sürdü. D.B., başka bir gün Arık'ın yine eve gelerek kendisine saldırdığını, bu sırada unuttuğu cep telefonunu almak için gelen kocası Selçuk Baydar'ın, Şahin Arık'ın başına odunla vurduğunu söyledi.
BİRŞEY GÖRMEDİK SES DUYDUK
Duruşmada tanık olarak dinlenen çiftin komşuları, Şahin Arık'ı öldüren çifti tanımadıklarını ve olayı görmediklerini söyledi. Cinayetin işlendiği akşam evden bir bağrışma duyduklarını anlatan komşular, ertesi gün durumu polisten öğrendiklerini anlattı.
'DÖNDÜ OLAYIN MAĞDURUDUR'
D.B.'nin avukatı Merve Can Harcola, erkek kardeşinin tacizlerine uğrayan müvekkilinin, olayın mağduru olduğunu belirtti. Avukat Harcola, bu nedenle D.B.'nin tahliyesini talep ettiklerini söyledi. Çiftin diğer avukatı Süleyman Çalıkuşu da D.B.'nin olayın sanığı değil, tanığı ve mağduru olduğunu kaydetti. Bu nedenle kendisinin tahliye edilmesini istediklerini anlatan Çalıkuşu, Selçuk Baydar'ın da haksız tahrik indiriminden yararlanması gerektiğini söyledi. Selçuk Baydar da eşi D.'nin olayın mağduru olduğunu iddia etti. Eve geldiğinde Şahin Arık'ı eşinin üzerinde görünce saldırısını bitirmek için başına bir ya da iki kez vurduğunu savunan Selçuk Baydar, eşinin bir kusuru olmadığını belirtti.
KARI- KOCA FİKİR BİRLİĞİ İÇİNDE İŞLEDİ
Öldürülen Şahin Arık'ın yakınlarının avukatı Fevzi Dersuneli ise, cinayetin fikir birliği içinde her iki sanık tarafından planlanarak ve tasarlanarak işlendiğini iddia etti. D.B.'nin gelmesi için Şahin Arık'ı eve çağırdığını, gelince de kafasına odun vurularak öldürüldüğünü savunan Dersuneli, eylemin menfaat ve fikir birliği altında işlendiği iddia etti. Fevzi Dersuneli, "Olayda değil meşru müdafa, haksız tahrik indirimlerinin dahi uygulanması söz konusu değildir. Biz bu nedenle sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ediyoruz" dedi.
'ALDIĞIN PARA HARAM OLSUN'
Bu sözler üzerine ayağa kalkan Selçuk Baydar avukat Fevzi Dersuneli'ne, "Senin aldığın para haram olsun. Hepsi olayı biliyor. Seninle toprak altında görüşürüz" diye tepki gösterdi. Baydar, mahkeme başkanı Şenol Demir'in ihtarı üzerine özür dileyip yerine oturdu.
Tahliye talebini reddeden mahkeme, sanıkları yakalayan polislerin tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Avukata Beddua: Aldığın Para Haram OlsunAvukata Beddua: Aldığın Para Haram Olsun

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler