YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayhan Oğan Hakkında Suç Duyurusu

- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Songül Başkaya ve beraberindeki grup, 'Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır'

Ayhan Oğan Hakkında Suç Duyurusu

- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Songül Başkaya ve beraberindeki grup, 'Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır' sözleri nedeniyle AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
CHP'li meclis üyesi Songül Başkaya ve beraberindekiler geldikleri Antalya Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Ayhan Oğan'ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlerle Anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini ve bu maddelerle kendini bulan düzeni ve sistemi yok saydığı ileri sürüldü. Ayhan Oğan'ın 'Kurulu düzeni zorla değiştirdiklerini, bunu yapmaya devam edeceğiz' diyerek Anayasayı açıkça ve ağır bir biçimde ihlal ettiği ileri sürülen dilekçede, şüpheli hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'Anayasal düzeni ve bu düzenin işleyişine karşı suç işlemek' gerekçesiyle işlem yapılması istendi.
Suç duyurusunun ardından adliye önünde basına açıklama yapmak isteyen gruba polis, Antalya Valiliği'nden izin almadıkları gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler açıklama yapmadan dağıldı.

Ayhan Oğan Hakkında Suç DuyurusuAyhan Oğan Hakkında Suç Duyurusu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler