YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baronun Avukatlığa Kabul Etmediği Emekli Hakim Kalp Krizinden Öldü

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Antalya'ya 2009 yılında atanan ve Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakimlik yapan Mustafa Kutu, 1 Ocak günü yaş

Baronun Avukatlığa Kabul Etmediği Emekli Hakim Kalp Krizinden Öldü

Mustafa KOZAK / ANTALYA, Antalya'ya 2009 yılında atanan ve Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakimlik yapan Mustafa Kutu, 1 Ocak günü yaş haddinden emekli oldu. 65 yaşında hakimliği bırakan Kutu, ailesinin de isteğiyle avukatlık yapmak için Antalya Barosu'na başvurdu. Kutu'nun Antalya Barosu levhasına kaydının yapılmasına yönelik talebini görüşen baro yönetimi, 'ret' kararı verdi.
Baro, bir avukatın şikayeti nedeniyle Mustafa Kutu hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda devam eden iki inceleme ve Avukat Hakları Merkezi'nin Kutu'nun mesleğe kabul edilmemesi gerektiği noktasındaki rapor nedeniyle 'ret' kararını 4 Şubat'ta oy birliğiyle aldı.
AİLESİ: ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ
Evli, Can ve Deniz adında iki oğlu bulunan Mustafa Kutu Antalya Barosu'nun kararına 15 Şubat'ta Türkiye Barolar Birliği'nde itiraz etti. Oğlu Can Kutu, "Daha o itirazın sonucu gelmeden babam 27 Şubat günü kalp krizi sonucu vefat etti" dedi. Babasının 28 Şubat Cumartesi günü defnedildiğini, baronun kararı sonrası çok üzgün olduğunu söyleyen Can Kutu, "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.
Mustafa Kutu'nun eşi Semahat Kutu ise eşinin tansiyon dışında herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını söyledi. Avukatlığa kabul edilmemesinin eşini çok çok üzdüğünü söyleyen Semahat Kutu, "O kadar kendimizi hazırlamıştık ki, büro için yer bakmaya bile başlamıştık. Karara ben de çok üzülmüştüm ama bana hep 'Üstesinden geleceğiz. Nereye giderse gitsin sonuna kadar götüreceğiz' demişti" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler