YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başarı Bilim Lisesi eğitime başlıyor

Manavgat Başarı Eğitim Vakfı tarafından kurulan Başarı Bilim Anadolu Lisesi Pazartesi günü kapılarını açıyor.

Başarı Bilim Lisesi eğitime başlıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesi bu sene bir eğitim ve irfan yuvasına daha kavuşuyor. Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim döneminde yılı için ilk öğrencilerini kabul edecek olan Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi’nin hedefi Türkiye birincisi çıkarmak. Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Ahmet Refik İnci ve müdür yardımcısı Serkan Güneş okul hakkında açıklamalarda bulundu. Rio Bela Kafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, “Mesleki yaşamımda pek çok görevde bulundum, bugüne kadar üniversiteye hiç öğrenci göndermemiştim, o da olacak inşallah” dedi.

Bu sene eğitim öğretim yılında, 18’i kadrolu, 3’ü sözleşmeli toplam 21 öğretmenle eğitim ve öğretime başlayacak olan Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi’nin öğrenci kontenjanı 109. Hisar Caddesi 4502 sokakta faaliyetlerine başlayacak olan Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi, ikinci dönemden itibaren Sarılar Beldesinde kurulacak olan yeni kampusunda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.

Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Ahmet Refik İnci, “Manavgat’ın başarısı için basın camiası ile birlikte çalışmamız gerektiği inancındayım” dedi. Eğitimin bir sandal gibi olduğunu kaydeden Ahmet Refik İnci, “Tek kürek ile sandalı ilerletmek sağlıklı olmaz, iki kürek ile sandalı emin ve daha hızlı bir şekilde varış noktasına götürmemiz gerek. Yani sadece öğrencilere eğitim öğretim vermek değil aynı zamanda ahlaklı bireyler de yetiştirmek biz eğitimciler için en önemli konudur” dedi. İnci, Galatasaray, Pertevniyal ve benzeri başarılı olarak gösterilen liselerdeki öğretmenlerin veya öğrencilerin uzaydan gelmediğini belirterek, Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi olarak LYS’de Türkiye birincileri çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Müdür İnci sözlerini şöyle sürdürdü: “Manavgat'ta yeni ve güçlü - tertemiz bilim yuvamız, çok kıymetli öğrencilerimizi araştıran, sorgulayabilen, doğaya ve insana saygılı hatta çok duyarlı, toplumsal sorumluluk bilincine ulaşmış, analitik düşünebilecek, çağdaş ve katılımcı düşünceleriyle yarınlara yön verebilecek şekilde geleceğin dünyasına hazırlamayı hedefliyor. Bu bakış açımız kıymetli gençlerimizin geleceğin kaliteli ve nitelikli yöneticileri - bilim adamları - ekonomiye yön verenleri olmalarında önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yüzden ben ve ekibim öğretmen arkadaşlarım ile personelimiz gençlerimiz için bilim, kültür sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilecekleri muhteşem imkânlar sunacak olmanın hazzını yaşıyoruz. Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi olarak donanımlı eğitim öğretim kadromuzla beraberce "durum tespiti, uygulama, sonuç ve değerlendirme" başlıklarıyla akademik çalışma olarak yol haritamızı belirledik.

Biz bünyesinde ilkokul ve ortaokul bulunmayan Manavgat'ın tek özel lisesiyiz. 4+4+4 sisteminin son 4 kısmı ve sadece gençlere özel. Yaşıtların bir arada olduğu, pırıl pırıl gençler topluluğu. O gençler güçlü okul kadromuzla geleceğe el ele yürüyecekler. Aynı yaşta ve idealistler. Eğitim ve hayatla ilgili o gençler isteyecekler; Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi verecek. Ve gururla mutlu sona koşup ulaşacaklar. Yaşça çok küçük olan 4+4 lerdeki öğrencilerden ayrı olan gençlerimiz büyüdüklerinin ve sorumluluk almalarının gerektiğinin farkına varıp daha bir özgüven kazanacaklar”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler