YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BASIN AÇIKLAMASI SIRASI

Süleyman EKİN/ANTALYA, Sağanak yağmur altında gerçekleşen açıklamaların ilkini, Kent Konseyi yaptı. Konsey adına konuşan Mükerrem Gökçe, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve

BASIN AÇIKLAMASI SIRASI

Süleyman EKİN/ANTALYA, Sağanak yağmur altında gerçekleşen açıklamaların ilkini, Kent Konseyi yaptı. Konsey adına konuşan Mükerrem Gökçe, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele devletin politikası olmadığı için töre ve namus adına kadınların dövüldüğünü, aşağılandığını, çocuk yaşta zorla evlendirildiği ve öldürüldüğünü vurguladı.
Ardından İşçi Partisi Öncü Kadın Başkanı Sevda Sabuncu, iktidara yüklenerek, "İktidar bölücüdür. Laik- antilaik diye bölüyor. Alevi- Sünni diye bölüyor. Kadın- erkek eşit değil diye bölüyor. Bu bölücü iktidarın artık Türk milletinin üzerinde tepinme dönemi sona eriyor" diye konuştu.
İşçi Partisi'nden sonra CHP İl Kadın Kolları basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da kadınlara destek verdi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Türkiye'de kadınların, çocuk ve emekçilerin öldürüldüğünü belirterek, "Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında" diye konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI SIRASIBASIN AÇIKLAMASI SIRASIBASIN AÇIKLAMASI SIRASI

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler