YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Evcilmen’den ‘balık Pazarı Müjdesi

Festival Çarşısı esnafı ile bir araya gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, çarşı yanına, balık...

Başkan Evcilmen’den ‘balık Pazarı Müjdesi

Festival Çarşısı esnafı ile bir araya gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, çarşı yanına, balık pazarı yapılacağı belirtti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Festival Çarşısı esnafını ziyaret etti. Esnaf ile bir süre sohbet eden Başkan Evcilmen’e, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı-Meclis Üyesi Deniz Fırat Budak, Meclis Üyesi-Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Ali Er, belediye meclis üyesi Recep Tokgöz eşlik etti. Festival Çarşısı’nın yanına yapılacak Balık Pazarı Projesi hakkında bilgiler veren Evcilmen, yeri ile ilgili mülkiyet sorunlarının çözüldüğünü belirtti.

Geçmişi sorgulayacaklarını ve geleceği iyi kurgulayacaklarını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Buranın ferahı ve iyi noktaya gelmesi için elimden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz alanla ilgili bir planlama süreci geçirdik. Burasının iki yetkilisi var. Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi. Festival Çarşısı’nın bunduğu bu alanın büyük bir bölümü Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Küçük bir bölümü ve sizlerin birçoğunuzun dükkanının bulunduğu alan Muratpaşa Belediyesi’nin tasarrufunda. Bizim tasarrufumuzda olan alanla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. Bu alanda Balık Pazarı Projesi’ni gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projeyi yapabileceğimiz belediye sınırları içerisinde çok güzel alanlarımız var. Ama biz bu projeyi sizlerin ticari hayatına destek olmak amacıyla burada yapmak istiyoruz. Balık Pazarı Projesi bittiği zaman sizlere büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Projenin uygulanabilmesi için Muratpaşa Belediyesi tasarrufunda olan alanda yer alan Festival Çarşısı esnafının dükkanlarını boşaltması gerektiğinin belirten Başkan Evcilmen, “Balık Pazarı Projemiz’e ilk kazmayı vurduğumuz günden itibaren 90 gün içerisinde projeyi tamamlayacağız. Bu süre içerisinde sizleri hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Bizim önerdiğimiz yada sizlerin belirleyeceği ve uygun görülen mekanları sizlere geçici süreliğine tahsis edeceğiz. Sizleri mağdur etmeden, sokakta bırakmadan Balık Pazarı Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu proje Festival Çarşısı projesiyle birlikte birbirini besleyen bir proje olacak. Bizim yapacağımız projede tek yetki Muratpaşa Belediyesi’nde. Büyükşehir Belediyesi’de kendi tasarrufuna geçen büyük alanla ilgili Festival Çarşısı Projesi’ni hayata geçirmeli. İki proje için startı beraber vermeliyiz” ifadesini kullandı.

Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Karaman, “Festival Çarşısı’nda bulunan 542 dükkanın 250-300 tanesi kapalı yada kepenk kapatmak zorunda kaldı. Günlerce siftah yapmayan esnaf arkadaşlarımız var. Şimdi burası için gelinen nokta son derece sevindirici. Festival Çarşısı esnafına önem veren, destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantı sonrası Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve beraberindekiler, çarşı esnafıyla bir süre sohbet etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler