YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baykal, Finike'yi Ziyaret Etti

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Finike'de ziyaretlerde bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Finike'de ziyaretlerde bulundu.

Baykal, beraberindeki CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile Sahilkent Belde Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ömer Çırpar ile görüştü.

Daha sonra beldedeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Baykal, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiye'yi çok yanlış bir politikayla yönettiğini, bundan en çok vatandaşların zarar gördüğünü ileri sürdü.

İktidarın bu tutumuna toplumda hiç kimsenin ses çıkartamadığını iddia eden Baykal, "Günümüz Türkiye'sinde basın, üniversiteler, askeriye, yargı maalesef susturulmuştur. Terör örgütüyle mücadele etmesi gereken kişi, terör örgütü başkanlığından içeride. Genelkurmay başkanını bu göreve kim getirdi, Tayyip Erdoğan getirdi, Abdullah Gül getirdi" dedi.

"Türkiye'de memleketin en saygın insanları uydurma delil ve bahanelerle tutuklanıyor" diyen Baykal, şöyle konuştu:

"Yeni bir anayasa yapılmak isteniyor. Bu anayasada 'Türk milleti lafını çıkaralım' deniyor. Biz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Hangi millet o, Türk milleti. Devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil mi- Şimdi bu milleti çıkaralım diyorlar. Milleti çıkarınca 'Biz kendimizi Türk hissetmiyoruz' diyenler rahatlayacakmış. Bu laf kalkarsa yeni yeni milletler icat olur. Herkes kendi milletini ilan etmeye başlar. Bu yola girdik mi bu yolun sonu yok, bu yol çok tehlikeli. Bu, tespihin imamesi gibidir. İmameyi kopardın mı hepsi dağılır gider. O imame her şeyi topluyor."

Baykal ve beraberindekiler, daha sonra Yuvalı köyü ve Turunçova beldesinde de vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Baykal, bugüne kadar vatandaşlardan kendilerine en fazla sorunun 2B arazileriyle ilgili geldiğini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler