YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP'li Kılınç: Davutoğlu'nun Myanmar'da Olması Büyük Türkiye Vizyonu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 'Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar'da...

BBP'li Kılınç: Davutoğlu'nun Myanmar'da Olması Büyük Türkiye Vizyonu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 'Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar'da ne işi var?' eleştirilerini kınadı.

İlçe Başkanı Kılınç, parti binasında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar'da Arakan bölgesinde zor şartlarda var olma mücadelesi veren Müslümanlara Kızılay aracılığıyla yardımda bulunmasının Türkiye'nin büyük ülke olma vizyonunun göstergesi olduğunu söyledi. Arakan bölgesinde fanatik Budistlerin yaptığı şiddet ve insanlık dışı göçe zorlanan Burmalı Müslümanlara dünyada Birleşmiş Milletler(BM)'den sonra yardım götüren ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Kılınç, Davutoğlu'nun Myanmar'a gitmesini eleştiren zihniyetin kabuğunu kırmayan içe dönük ve günlük sorunlarla boğuşan bir ülke olmasını istediklerini ifade etti.

Kılınç, "Ülkemiz çok güçlü bir ülke. Bir zamanlar dünyanın dörtte üçüne hakim olan bir milletin çocuklarıyız. Atalarımız geçmiş asırlarda mazlum ve mağdur milletlere hep yardım etmiştir. Türkiye Bosna'da, Kosava'da, Somali'de Pakistan'da, Gazze'de, Açe'de ve Myanmar'da olacaktır. Olmalıdır da. Statükocu zihniyet ülkemizin büyük ülke olmasını istemiyor. Myanmar'daki Müslümanlara yardım etme bir insanlık görevi. Davutoğlu'nun Myanmar'da ne işi var diyenleri duyunca çok üzülüyorum. Ülkemizi dar bir alana hapsetmeye çalışan dar görüşlü zihniyeti kınıyorum." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler