YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Bu Benim Için Son Şansımdı, Belki Ameliyatta Ölebilirdim"

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar, "Bu benim için son şansımdı, belki ameliyatta ölebilirdim ama hayatta her şeyi akışına bıraktım"

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar, "Bu benim için son şansımdı, belki ameliyatta ölebilirdim ama hayatta her şeyi akışına bıraktım" dedi. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresinde "Yüz Nakli Yapılan Bireylerde Egzersizin Faydaları" konulu oturum yapıldı. Seminerde konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, yüz nakli yapılan hastalara bir hafta, on gün sonra fizyoterapi uygulamaya başladıklarını ve bir yıl devam ettiğini söyledi. Yüz nakli ameliyatlarının zor olduğunu ifade eden Özkan, "Aslında en önemli kısım ameliyattan sonraki rehabilitasyon ve ilaç kullanımı. Bize bu konuda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, sosyal ve fiziyoterapi anlamında çok yardımcı oldu. Uğur'daki gelişmeleri gözlemledim gayet başarılı" dedi. Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar ise yüz nakli yapılacağı zaman heyecanla Antalya'ya geldiğini ve Ömer Özkan'la tanıştığını anlattı. Her şeyi göze aldığına değinen Acar, "Bu benim için son şansımdı, belki ameliyatta ölebilirdim ama hayatta her şeyi akışına bıraktım. Yüzümü ilk gördüğümde bundan daha güzel bir şey olamaz dedim. Devamında mutlu oldum. Yüz naklinden sonra en önemli şey enfeksiyon kapmamak. Bunu da en iyi bir şekilde yaptığımı düşünüyorum. Yüzüm de, elim de, ayağım da değişse Uğur Acar değişmedi" diye konuştu. Acar, Turan Çolak ile birlikte BESYO'da 2,5 haftalık, spor aktivitelerinin bulunduğu bir projede yer aldıklarını belirtti. Sporun sağlığına iyi geleceği düşüncesiyle projede yer aldığını ifade eden Acar, "Projede çeşitli spor aktiviteleri yaptık, hem dinç olduk hem rahatladık. Turan Çolak ile kendimizi iyi hissettik. Bundan sonra da spor yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler