YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında 1070 Kilometre Pedal Çevirdiler

Suat SÖĞÜT/FİNİKE Bisikletliler Derneği Finike Temsilcisi 27 yaşındaki Mehmet Özkan ile dernek yönetiminden 38 yaşındaki Hasan Uçar, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında 1070 Kilometre Pedal Çevirdiler

Suat SÖĞÜT/FİNİKE Bisikletliler Derneği Finike Temsilcisi 27 yaşındaki Mehmet Özkan ile dernek yönetiminden 38 yaşındaki Hasan Uçar, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla 'Çanakkale- Finike Bisiklet Turu' yapmak amacıyla 4 Temmuz'da Çanakkale'ye gitti. Gelibolu Yarımadası'nda şehitlik ziyaretinin ardından yola çıkan Özkan ve Uçar, bisikletle Ege kıyılarını takip ederek yaklaşık 1070 kilometre pedal çevirdi. Çanakkale, Ezine, Asos, Balıkesir, Akçay, Ayvalık, Dikili, Çandarlı, Aliağa, İzmir, Gaziemir, Kuşadası, Bodrum, Milas, Yatağan, Muğla, Akyaka, Gökova, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Kaş ve Demre'ye geçtikten sonra Finike'ye ulaşan ikili dün akşam saatlerinde Finike'ye ulaştı.
'İLK GÜN ORUÇ TUTTUK'
12 günlük sürede yaklaşık 1070 kilometre pedal çeviren bisikletliler yolculuk sırasında önemli sıkıntı yaşamadıklarını ancak havanın çok sıcak olması nedeniyle zaman zaman olumsuz etkilendiklerini söyledi. Tura başladıkları ilk gün oruç tuttuklarını ve sahuru üzüm hoşafı ve yarım somun ekmekle yaptıklarını anlatan Mehmet Özkan, sıcak dolayısıyla su içme ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle sonraki günler oruç tutamadıklarını aktardı. Özkan, bazı etaplar zor olsa da amacı nedeniyle anlamlı olan bisiklet yolculuğunun kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.
'İLÇEMİZİ DE TANITTIK'
Turda bisiklet sporuna karşı da farkındalık yaratmak ve ilçeyi tanıtmak istediklerini vurgulayan Özkan, "Bisiklet turumuza Gelibolu Yarımadası'ndan başladık. Aziz şehitlerimizin savaşlarda çektiği zorlukları ve insan üstü mücadeleyi bir nebze olsun anlamaya çalıştık. Aynı zamanda bisikletin sürdürülebilir bir turizm için önemli olduğunu anlatmak istedik. Ayrıca uğradığımız yerlerde ilçemizi tanıttık. 12 gün süren yolculuk sırasında bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum" dedi.
'LASTİĞİMİZ DAHİ PATLAMADI'
Hasan Uçar da 12 günlük yolculukla ilgili "Bisiklet yolculuğu sırasında bir sıkıntımız olmadı. Lastiğimiz dahi patlamadı. Sağ salim gittik geldik. Bu sırada yeni dostlar edindik. Bize kapılarını açan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
'SAĞ SALİM GELDİKLERİ İÇİN MUTLUYUZ'
Finike Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen turun ardından Mehmet Özkan ve Hasan Uçar, Finike Belediye Başkanı Ak Partili Kaan Osman Sarıoğlu'nu ziyaret etti. Özkan ve Uçar'a teşekkür ederek plaket veren Sarıoğlu, şöyle dedi:
"Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı her yerde farklı etkinliklerle anılıyor. Unutulmaması gereken önemli gün. Finike Belediyesi olarak da biz iki kardeşimizden gelen teklifi değerlendirdik. Finike şehit mezarlığından aldıkları toprağı orada yatan şehitlerimize, oradan aldıkları toprağı da buradaki şehitlik anıtına koydular. Mübarek ayda şehitlerimizi andık hem de bisiklet sporunu tanıtmış olduk. Sağ salim geldikleri içim mutluyuz."
Ziyaretin ardından Özkan ve Uçar, Finike Şehitliği'ni ziyaret ederek Çanakkale'den getirdikleri toprağı buraya serpip dua etti. Özkan ve Uçar, Finike'den götürdükleri toprağı da Çanakkale'deki şehitliğe koyduklarını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında 1070 Kilometre Pedal ÇevirdilerÇanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında 1070 Kilometre Pedal ÇevirdilerÇanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında 1070 Kilometre Pedal Çevirdiler

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler