YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevi Yönetimine Suç Duyurusu

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Antalya L Tipi Cezaevi görevlileri hakkındaki suç duyurusu, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Antalya L Tipi Cezaevi görevlileri hakkındaki suç duyurusu, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından sunuldu. Tutuklu çocuk A.N.'nin 24 Mayıs 2014 tarihinde suça sürüklenen çocukların kaldığı B/7 ünitesine getirildiği belirtilen dilekçede, koğuşa girdiğinde koğuştaki diğer 7 çocuk tarafından dövüldüğü, 27 Mayıs'ta ise karanlık bir odaya kapatılıp ölümle tehdit edildiği, oral seks yaptırıldığı, tecavüz girişiminde bulunulduğu yönünde 7 çocuk hakkında basit yaralama, çocuğun cinsel istismarı ve tehdit suçlarından cezalandırmaları istemiyle dava açıldığı kaydedildi.
Daha önce aynı cezaevinde raporlara da yansıyan koğuşlarda sürekli kaba dayak ve hakarete uğrayan çocuklara yönelik tecavüz girişimlerinin yaygın olduğuna dikkat çekilerek, çoğu çocuğun diğer mahkumlar tarafından tecavüze uğradığı, psikolojik tedavisi olan mahkumların ilaçlarını içmeyerek, biriktirdikleri ilaçları daha sonra çocuklara verdikleri, sersemleyen çocuklara tecavüze yeltendikleri, çocuk koğuşuyla yetişkin koğuşu arasındaki kapının açık olduğu iddialarına yer verildi.
Yetişkin mahkumların, çocuklardan kendilerine masaj yapmasını istedikleri ve masaj yaptırırken tecavüze teşebbüs ettiklerinin de kaydedildiği suç duyurusunda, tecavüz vakalarının lavabo olarak bilinen yerlerde olduğunun aktarıldığı dile getirildi.
A.N. adlı tutuklu çocuğa ilişkin Antalya Ağır Ceza Mahkemesi'nde her ne kadar suça sürüklenen diğer 7 çocuk hakkında dava açılmış ise de bugüne kadar ihmal suretiyle cinsel istismar, tehdit ve kasten yaralama eylemlerine sebebiyet veren kamu görevlilerinin olaydaki sorumluluklarının dikkate alınmadığı kaydedildi.
Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin bu yöndeki hükümlerine de yer verilen suç duyurusunda, Anayasa ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili tüm maddeleri de hatırlatılarak, gayriinsani ve küçültücü muameleye sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler