YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet Sanığından Savunma: 'bana Kendisini Öldürttü'

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Geçen yıl 5 Haziran gecesi Muratpaşa İlçesi'ndeki bir barda çıkan kavgada 'Çolo' lakaplı 35 yaşındaki Ertan Altunkaya tabancayla

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Geçen yıl 5 Haziran gecesi Muratpaşa İlçesi'ndeki bir barda çıkan kavgada 'Çolo' lakaplı 35 yaşındaki Ertan Altunkaya tabancayla vurularak öldürüldü, cinayet zanlısı evli ve 2 çocuk babası 30 yaşındaki Yılmaz Başlar ise kaçtı. Bir ay sonra Ermenek Mahallesi'ndeki bir villaya düzenlenen baskınla yakalanan plaj işletmecisi Yılmaz Başlar, tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu hapsi istenen Yılmaz Başlar, davanın 14'üncü duruşmasında, yaşananlardan öldürdüğü Ertan Altunkaya'yı sorumlu tuttu. Başlar, mahkemedeki savunmasında şöyle konuştu:
“Bu olay vefat eden Ertan Altunkaya'nın uzun yıllardan dolayı şahsıma ve aileme beslediği husumetten meydana gelmiştir. Kendisi benim eşime benimle evlenmeden önce arkadaşlık teklifinde bulunmuş. Eşim bu teklifi kabul etmediği halde bu kişi benim evliliğimle ilgili olarak çevresinde 'ikinci el araba aldı' gibisinden laflar kullanmıştır. Bu kişinin eşime olan tacizleri, biz evlendikten sonra da devam etmiştir."
Olay tarihinde barda karşılaştığı Ertan Altunkaya'nın beraberindekilerle yanına geldiğini anlatan Başlar, "Maktülle tartıştık. Ben kendisine 'nasıl bir adamsın' dedim. Bunun üzerine 'nasıl bir adam olduğumu git karına sor' dedi. Eşimle ilişkisi varmış gibi sözler sarfetti. Eşimi çocukluğundan beri tanıyorum. Maktülün çevresinde konuştuğunun aksine eşimin benden önce kimseyle herhangi bir ilişkisi de yoktur. Ben kimseyi öldürmedim. Bu kişi bana kendisini öldürttü" diye konuştu.
Bu olay nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Başlar, tahliyesini istedi.
Avukatı Süleyman Çalıkuşu da müvekkilinin bu eylemi ağır ve haksız tahrik altında yaptığını ileri sürdü.
Mahkeme sanığın tahliye talebini reddedip duruşmayı 1 Ekim'e erteledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler