YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklara Eğlenceli Tedavi

Engin ANAK/ALANYA, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuk hastaların hastane fobisini azaltmak, sıkılmalarını önlemek, psikolojisini

Çocuklara Eğlenceli Tedavi

Engin ANAK/ALANYA, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuk hastaların hastane fobisini azaltmak, sıkılmalarını önlemek, psikolojisini desteklemek ve hastalıktan dolayı çektikleri acı ve sıkıntılardan uzaklaştırmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Serviste kurulan oyun alanında çocuklar kaydıraktan kayıyor, oyunlar oynuyor ve resimle el işi aktiviteleri yapıyor. Uzman kontrolünde yapılan aktivitelerde çocukların tedavi süresince iyi zaman geçirmesi hedefleniyor.
ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR
Hastane çocuk gelişimi uzmanları İlkay Kocaakça ile Sibel Mercanoğlu'nun denetiminde gerçekleşen aktivitelerde, yatarak tedavi gören çocuk hastalar ise her gün odalarında ziyaret edilerek sanat çalışması, yararlı düşünceleri geliştirici çalışmalar, boyama ve el işi etkinlikleri yapılarak gelişimine katkı sağlanması ve hastalığı eğlenceli şekilde atlatması hedefleniyor. Ayrıca uzmanlar tedavi süresince aile bilgilendirme, psikolojik danışmanlarla çocuk görüşmesi ve test çalışma hizmetleri de veriyor.
AMAÇ GÜLÜMSETMEK
Çocuk gelişimi uzmanı İlkay Kocaakça, çocuk hastaların yetişkinlerden daha çok ilgi beklediğini belirtirken, tedavi sürecinin daha sancılı geçtiğini söyledi. Çocuk hastaların psikolojik durumunun daha narin olduğunu vurgulayan Kocaakça şöyle konuştu:
"Hastanemizde 9 yıldır çalışıyorum. Çocuk gelişimi konusunda hizmet veriyoruz. Burada yaptığımız hizmetler çocuk polikliniğinde ve çocuk servisinde olmak üzere ikiye ayrılıyor. Çocuk servisinde yaptığımız hizmetler, öncelikle çocuklarımızın hastane fobisini azaltmaya yönelik çalışmalar. Buraya kaygıyla gelen, yatarak tedavi gören çocuklarımızın psikososyal gelişimini desteklemekle birlikte, bu fobiyi azaltıcı etkinlikler yapıyoruz. Ağırlıkla yatak başında yapboz, boyama, kitap okuma gibi çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında oyun alanımızda sanat çalışmaları yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızın buradan biraz gülümseyerek ayrılması."

Çocuklara Eğlenceli TedaviÇocuklara Eğlenceli TedaviÇocuklara Eğlenceli Tedavi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler